Ensimmäinen kaikille sähköautoilijoille avoin suurteholatausasema Kokkolaan – uusi K-Lataus-asema avattu

Kokkolaan avattiin viime viikon lopussa kaupungin ensimmäinen kaikille sähköautoilijoille avoin suurteholatausasema, kun K-Supermarket Kokkolan K-Lataus-asema otettiin käyttöön. Asema tarjoaa sähköautoilijoille monipuoliset latausmahdollisuudet kuudella latauspisteellä.

K-Supermarket Kokkolan asemalla on yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite, jolla voi ladata samanaikaisesti kahta autoa, sekä neljä 22 kW:n tehoista peruslatauslaitetta. Yhteensä asemalla on latauspisteitä siis kuudelle autolle. Asema sijaitsee kaupan pysäköintialueella ja on sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

”On todella hienoa, että suurteholatausta on jatkossa tarjolla kaikille sähköautoilijoille Kokkolassa. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että juuri meidän kauppamme sitä ensimmäisenä pystyy tarjoamaan. Nimenomaan nopean latauksen mahdollisuuksia ovat meidänkin sähköautoilevat asiakkaat toivoneet kaupunkiin lisää”, kertoo K-Supermarket Kokkolan kauppias Rami Appelgren.

Luotettavaa sähköauton latausta jo vuodesta 2018

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa noin 130 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 400 peruslatauspistettä ja lähes 200 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

”Kuluvan vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkosto tulee olemaan noin kaksinkertainen verrattuna vuoden 2021 loppuun, ja myös kymmeniä olemassa olevia asemia on päivitetty tehokkaammiksi vuoden aikana. Olemme keskittyneet erityisesti lisäämään suurteholatauksen tarjontaa sinne, missä kysyntää on eniten”, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

K-Auto har öppnat en K-Lataus laddstation i Karleby

Laddstationen är belägen på K-Supermarket Karlebys parkeringsplats. På stationen finns en högeffektladdare med 100 kW:s effekt och fyra basladdare med 22 kW:s effekt. I praktiken kan sex bilar laddas på samma gång, för med högeffektladdaren kan två bilar laddas samtidigt. Stationen kan användas av elbilisterna dygnet runt.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös