Ötökkäperheen limut valloittivat suomalaiset – nyt sarja laajenee makeisiin

90-luvun alkupuolella lanseerattu Pirkka Amppari -mehujää on ollut suomalaisten suosikki jo neljällä eri vuosikymmennellä. Maaliskuun lopulla mehujäät saivat rinnalleen uusia tulokkaita, kun Amppari, Toukkis ja Murkku saivat omat nimikkolimpparit. Asiakkaat ovat ottaneet tuotteet vastaan innolla:  ensimmäisten viikkojen myynti on ylittänyt kaikki odotukset ja arviot. Vappuviikolla valikoimiin tulevat myös uudet ötökkäperheen makeiset.

Pirkka Amppari -mehujää on jäätelöklassikko, joka maistuu kaikenikäisille. Mehujää on kappalemääräisesti ollut myydyimpien jäätelöiden listalla viimeiset 10 vuotta ja todennäköisesti pidempäänkin. Pelkästään viime vuonna tätä yhtä hittijäätelöä on myyty yksittäin reilusti yli miljoona kappaletta ja monipakkausten joukossa vielä reilusti enemmän. Viime vuonna kymmenen myydyimmän jäätelön listalle ylsivät Ampparin lisäksi myös kaksi muuta ötökkämehujäätä: Koppis ja Toukkis.

Idea jäätelöistä tutun ötökkätuoteperheen laajentamisesta syntyi vuosi sitten heinäkuussa.

”Lopulliseen päätökseen sarjan laajentamisesta mehujäistä karkkeihin ja limuihin vaikutti erityisesti se, että näistä tuotteista tulee paljon kehitysideoita ja palautetta, viimeiset jäätelömaut ovat syntyneet asiakaspalautteista. Ampparit selvästi herättävät huomiota ja tunteita kuluttajissa”, kertoo teollisten tuotteiden osto- ja myyntijohtaja Aki Erkkilä.

Raidallisen tuoteperheen ydinideana on, että on kaksi makua, jotka maistuvat yhdessä hyvältä. Limppareihin valikoituivat makuparit, joiden nähtiin toimivan juomissa, sillä niissä ei tietenkään ollut mahdollista erotella makuja toisistaan, vaan niiden piti toimia yhdessä. Virvoitusjuomina lanseerattiin Amppari, Toukkis ja Murkku.

Somessa tuotteet otettiin innostuneesti vastaan ja kuvia limutölkeistä sekä arvioita tuotteiden mausta ja samankaltaisuudesta mehujäihin verrattuna on jo kymmenittäin.

”Olimme varautuneet tuotteiden menekkiin, mutta ötökkälimujen suosio yllätti kaikki: ampparilimu nousi heti ensimmäisellä viikolla virvoitusjuomien myydyimpien juomien joukkoon, hetkellisesti se piti viikolla 13 jopa ykköspaikkaa. Tuotteet käytännössä vietiin käsistä kaupoissa, kun ensimmäiset kuormat saapuivat ja ötökkälimuja on jo nyt myyty yli 800 000 kappaletta. Tuotteet valmistaa suomalainen Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, joten olemme pystyneet reagoimaan nopeasti ja varmistamaan että tuotteita on riittänyt kaikille asiakkaille”, kertoo Erkkilä. 

Juomien rinnalle lanseerataan vappuviikolla myös karkkipussit, jotka saapuvat kauppoihin ympäri Suomen lähipäivinä. Pusseja on neljä erilaista 100 g pussia, joissa jokaisessa on kyseisen ötökkämaun mukaiset kaksi makua, jotka maistuvat hyvältä yhdessä ja erikseen. Ampparimakeisissa maut ovat mansikka ja sitrus, Toukkiksessa vadelma ja päärynä, Koppiksessa kola ja päärynä sekä Leppiksessä mansikka ja salmiakki.  Myös makeiset valmistetaan Suomessa Finlandia Candyn Riihikosken tehtaalla.

– Namipusseista hittituotteeksi odotamme erityisesti Leppistä, sillä siinä on mukana suomalaisten rakastamaa salmiakkia ja makuyhdistelmä mansikan kanssa on todella onnistunut, makeisten valikoimapäällikkö Kirsi Romppainen vinkkaa.


 
Takaisin ylös