Kuusamon K-Citymarketin K-Lataus-asema on auki! Mukana Kuusamon ensimmäiset suurteholatauspisteet

 K-ryhmä on avannut K-Citymarket Kuusamon yhteyteen uuden sähköautojen latausaseman. Asemalla on viisi latauslaitetta, joista yksi on Kuusamon ja samalla K-Latauksen ensimmäinen suurteholatauslaite. 

Uusi latausasema sijaitsee kätevästi parkkipaikalla K-Citymarket Kuusamon edustalla. Parhaimmillaan sähköauton lataus hoituukin kauppareissun yhteydessä. Ulkosijaintinsa ansiosta asema on asiakkaiden käytössä 24/7, eli autoaan voi ladata mihin tahansa kellonaikaan.

”On mahtavaa, että vihdoin saimme asiakkaiden kauan toivoman latausaseman kaupallemme. Sen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Latausasema on myös jatkumoa kaupan ympäristöystävällisessä uudistumisessa – siitä iloitsevat varmasti niin paikalliset asukkaat kuin matkailijatkin”, kertoo K-Citymarket Kuusamon kauppias Vuokko Ulander

Kuten kaikki K-Lataus-asemat, myös Kuusamon latausasema tarjoaa asiakkailleen kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Asemalla on neljä 11 kW:n tehoista peruslatauslaitetta ja yksi 200 kW:n tehoinen suurteholatauslaite. Käytännössä ladattavana voi olla samanaikaisesti kuusi autoa, sillä suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa. Suurteholataus tarjoaa autoilijoille moninkertaisesti peruslatausta nopeampaa latausta, ja palvelee siten varsinkin pitkillä ajomatkoilla.

Lataaminen asemalla onnistuu K-Lataus-mobiilisovelluksen tai erikseen tilattavan, käyttäjätiliin liitettävän K-Lataus-tunnisteen avulla. Rekisteröityneille asiakkaille lataaminen peruslatauspisteillä maksaa alkuun 0,02 €/minuutti. Heinäkuusta alkaen hinta peruslatauspisteillä on 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/minuutti. Suurteholatauspisteellä lataaminen maksaa 0,30 €/kWh ja 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/minuutti. Rekisteröitymättömät asiakkaat maksavat jokaisesta latauksesta lisäksi 1 € suuruisen aloitusmaksun. 

K-Lataus-verkosto palvelee valtakunnallisesti

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 79 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Yhteensä asemilla on peruslatauspisteitä 278 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 111. Vuoden 2021 aikana K-Lataus jatkaa kasvuaan, ja uusia asemia aukeaa yhteensä 20. Uusille asemille rakennetaan niin perus-, pika- kuin suurteholatauspisteitä. Investoinnit painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin ja kasvattavat samalla merkittävästi Suomen suurteholatausasemien verkoston kokoa. K-Lataus on Suomen suurin pikalatausverkosto.

”Sähköautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän, ja autot kehittyvät jatkuvasti niin akkujen kuin latausnopeuksienkin osalta. Siksi on keskeistä, että latausverkosto on kattava ja tarjoaa tarpeeksi nopeaa latausta. Siinä K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomen autoilua”, sanoo K-ryhmän autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff

Takaisin ylös