K-ryhmän myynti Pohjois-Suomen alueella oli alkuvuonna 324,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Pohjois-Suomen alueella yhteensä 324,7 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 5,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 237,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 87,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 9,6 %.

K-ryhmän Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa.

”Kokonaisuudessaan kauppa on käynyt erittäin hyvin vaikka korona kurittaakin kovalla kädellä osin Lappia ja erityisesti rajakauppoja”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jari Saarinen. ”Intersportien, Kesportien ja Budget Sportin hyvissä kehityksissä näkyvät ihmisten panostukset liikuntaan ja hyvinvointiin.”

Pohjois-Pohjanmaalla K-ryhmän myynti kehittyi 8,6 %

Maakunnassa K-ryhmän myynti yhteensä oli 170,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 117,8 miljoonaa euroa kehityksen ollessa 9,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 52,5 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 6,0 %.

”Päivittäistavarakaupassa on jo toista vuotta jatkunut hyvä kehitys ja kaikki ketjut ovat menestyneet hienosti. K-Citymarketit ovat kaksinumeroisella kehityksellä”, Jari Saarinen kertoo hyvillään.

Pohjois-Pohjanmaalla on avautunut kaksi uutta K-Marketia, K-Market Kello ja K-Market Nilo Kuusamossa. Kempeleen K-Supermarketiin on tehty laajennus ja uudistus. Raahen K-Citymarketissa on menossa leipomon ja käyttötavaraosaston uudistustyöt. K-Market Pateniemenrannan rakennustyöt on aloitettu ja tavoitteena on kaupan avaus loppuvuodesta.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Pohjois-Pohjanmaalle vuonna 2020 yhteensä 261,4 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 196 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Lapissa rakentaminen, talotekniikka ja urheilukauppa kehittyivät 10,3 %

K-ryhmän myynti Lapissa oli alkuvuonna yhteensä 103,9 miljoonaa euroa ja se oli viime vuoden vastaavan ajan tasolla. Päivittäistavarakaupan myynti oli 84,8 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 19,1 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 10,3 %.

”Korona on vaikuttanut Lapissa kaupankäyntiin ja erityisesti rajakaupat ovat siitä kärsineet”, harmittelee Jari Saarinen. ”Rakentamisen ja talotekniikan sekä urheilukaupan kehitykset sen sijaan ilahduttavat.”

Rovaniemen K-Citymarketissa on käynnistynyt laajennus ja kokonaisuudistus. Niin ikään Rovaniemellä avautuu Kespron noutotukku uusissa tiloissa alkukesästä ja K-Supermarket Rinteenkulman iso kokonaisuudistus valmistuu kesän aikana.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Lappiin vuonna 2020 yhteensä 91,4 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 52,3 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Kainuussa rakentaminen, talotekniikka ja urheilukauppa kehittyivät 18,7 %

Kainuussa K-ryhmän myynti oli yhteensä 27,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 22 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 5,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 18,7 %.

”Kainuussa kaikkien toimialojen myynti oli hyvällä kehityksellä”, Jari Saarinen kommentoi lukuja. ”Kajaanin K-Citymarketissa on meneillään iso kokonaisuudistus ja laaja urakka valmistuu loppuvuodesta.”

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Kainuuseen vuonna 2020 yhteensä 40,1 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 29,2 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Keski-Pohjanmaalla K-ryhmän myynti kehittyi ennätykselliset 14 %

Keski-Pohjanmaalla K-ryhmän myynti kehittyi ennätykselliset 14 % ollen 22,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 12,9 miljoonaa euroa ja kehitys 7,0 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 9,7 miljoonalla eurolla ja kehittyi huikeat 24,8 %.

”Keski-Pohjanmaalla kaikkien toimialojen ja ketjujen myynti on käynyt alkuvuonna erinomaisesti”, toteaa tyytyväisenä Jari Saarinen.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Keski-Pohjanmaalle vuonna 2020 yhteensä 57,1 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 49,9 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös