K-ryhmän myynti Pohjois-Savossa oli alkuvuonna 102 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti Pohjois-Savossa oli alkuvuonna yhteensä 102,1 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 5,4 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 64,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 5,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 27,8 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynnin arvo oli 9,6 miljoonaa euroa.

”Yksi syy ruokakauppojen hyvään myynninkehitykseen on se, että olemme inspiroineet ja tarjonneet asiakkaillemme uusia ideoita ruoanlaittoon. Moni kotikokki on laajentanut ruokareviiriään ja onnistuessaan jopa innostunut entistä enemmän ruoanlaitosta”, toteaa aluejohtaja Jari Kuosmanen tyytyväisenä.

Pohjoissavolaiset ovat innostuneet ulkoilmassa pizzanpaistosta ja porealtaista

”Alkuvuonna kaikki kodin ja pihan viihtyisyyteen menevä tavara on kehittynyt tasaisesti”, K-Rauta Kuopion ja Siilinjärven kauppias Olli Naumanen kertoo. ”Grillikauppa on alkanut normaalia aikaisemmin ja uutena hittinä on ulos laitettavat pizzauunit, -kivet ja lapiot. Terasseja kunnostetaan myös innokkaasti, mikä näkyy terassilautojen liikkumisena. Kyllästetyn laudan rinnalle on noussut lehtikuusi.” Olli jatkaa. ”Lämpimässä vedessä rentoutuminen tuntuu olevan asiakkaillemme nyt tärkeää, koska ulkoporealtaiden ja kylpytynnyreiden suosio jatkaa edelleenkin kasvuaan.”

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Pohjois-Savoon viime vuonna 341 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti vuonna 2020 taloudellista hyötyä maakuntaan yhteensä 341,2 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 297,2 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista, maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös