K-ryhmän myynti Pohjois-Karjalassa oli alkuvuonna 60,5 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Pohjois-Karjalassa yhteensä 60,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 5,2 %.

Päivittäistavarakaupan myynti maakunnassa oli 41,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 12,7 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 3,1 %. Autokaupan myynnin arvo oli 6,6 miljoonaa euroa.

”Maakunnassa sekä päivittäistavarakaupan että rakentamisen ja talotekniikan kauppa ovat kehittyneet hyvin”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jari Kuosmanen. ”Erityisen iloinen olen hyvän talven tuomasta liikuntainnostuksesta, joka näkyy urheilukaupan erinomaisena kehityksenä.”

Pohjoiskarjalaiset ovat satsanneet liikkumiseen

Intersportin K-kauppias Jarkko Miinin kommentoi alkuvuotta: ”Alkuvuosi on ollut myynnin kannalta ennätyksellinen. Kunnollinen talvi vauhditti sekä väline- että tekstiilikauppaa. Vaikka meillä ei ollut sitä kristallipalloa, uskalsimme ostaa ennakkoon ketjun kanssa lisäeriä talviseen liikuntaan, millä kasvu saatiin toteutettua. Urheilukaupan kevät- ja kesäsesonki on lähtenyt liikkeelle myös vauhdikkaasti, kun asiakkaat uusivat pyöräily- ja lenkkeilyvarusteitaan.”

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Pohjois-Karjalaan viime vuonna 83,1 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä vuonna 2020 Pohjois-Karjalaan yhteensä 83,1 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 60,8 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista, maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös