K-ryhmän myynti oli Pirkanmaalla 744 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.10.2021 K-ryhmän myynti oli Pirkanmaalla tammi-syyskuussa yhteensä 743,9 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 6,1 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 514,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 160,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 9,3 %. Autokaupan myynnin arvo oli 68,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 18,8 %.

”K-Rautojen 12 %:n kehityksessä näkyvät asiakkaiden rakentamis- ja remontointi-into sekä koko Tampereen seutukunnan kehitysvauhti ja aktiivisuus”, kommentoi myyntejä Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Autokaupan liki 20 %:n kehitys kertoo merkittävästä ensiautojen rekisteröinneistä sekä sähkö- ja hybridiautojen menekin kasvusta.”

Pirkanmaalle on avattu tänä vuonna viisi uutta K-ruokakauppaa, K-Market Haukiluoma Tampere, K-Market Vanhakylä Valkeakoski ja Tampereella K-Market Ratikka, K-Supermarket Kaleva sekä K-Supermarket Hämeenkatu.

”K-Citymarket Pirkkalassa on alkanut remontti, jolla kauppaan tehdään upeat tilat Ruokamaailma-konseptille. Ruokamaailma on kaupan sisään rakennettu ravintolakokonaisuus, missä voi nauttia aterian paikan päällä, ottaa mukaan tai tilata kotiin. Lisäksi remontissa kauppaan järjestyy kaivattuja lisäneliöitä ja valikoimia voidaan kasvattaa. Remontilla saadaan parannettua myös verkkokaupan toiminnallisuutta”, kertoo Jari Alanen.

Pandemiarajoitusten helpottaessa myös ravintola-ala virkistyy. ”Pirkanmaalla yksityinen ravintolakauppa ja sitä kautta ravintolatukku Kespron myynti on palautunut hyvän kesän, syksyllä vapautuneiden ravintolarajoitusten ja uusien asiakkaiden myötä koronaa edeltävälle tasolle. Pikkujoulukaudesta on odotettavissa Tampereen seudulla hyvä ravintolatoimijoille”, kertoo Kespron aluejohtaja Jussi Leppänen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös