K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Lounais-Suomen alueella 333 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Lounais-Suomen alueella yhteensä 333 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 5,0 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 240,6 miljoonaa euroa kehityksen ollessa 5,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 66,7 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynnin arvo oli 25,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 22,6 %.

Keskon Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

”Alkuvuonna päivittäistavarakaupan kasvu alueella on ollut kaikissa ketjuissa hyvää. Vaikuttaa siltä, että K-ryhmä on ansainnut asiakkaidensa luottamuksen turvallisena asiointiympäristönä”, kommentoi lukuja aluejohtaja Lauri Inna. ”Ihmisten panostus liikuntaan ja omaan hyvinvointiin näkyy erinomaisina kehityslukuina Intersportien, Kesportien ja Budget Sportin myynneissä.”Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa K-ryhmän myynti oli alkuvuonna yhteensä 234,3 miljoonaa euroa kehityksen ollessa 3,4 %. Päivittäistavarakaupan myynti kävi 164,5 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 4,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan arvo oli 47,6 miljoonaa. Autokaupan myynti oli 22,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 26,0 %.

”Vahvan kaupallisen alkuvuoden jatkoksi odotamme kasvavaa rautakaupan sesonkia, joka on jo käynnissä. Autokauppa on kehittynyt hienosti ja K Caara on pystynyt uusilla malleillaan vastaamaan sähkö- ja hybridiautojen kasvaneeseen kysyntään”, aluejohtaja Lauri Inna kertoo tyytyväisenä.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Varsinais-Suomeen yli 951 miljoonaa euroa

K-ryhmän maakuntaan tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2020 oli yhteensä 951,1 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 860,8 miljoonaa euroa. Loppusumma muodostuu investoinneista sekä maksetuista palkoista ja veroista.

”K-ryhmän lähes miljardin euron vuotuiset ostot, palkat, verot ja investoinnit kertovat paitsi Varsinais-Suomen hyvästä kehityksestä, alueen erityisestä roolista maataloustuotannon ja elintarviketeollisuuden aloilla”, Lauri Inna kommentoi.

Satakunta

K-ryhmän myynti Satakunnassa oli alkuvuonna yhteensä 87,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,4 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 65,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 6,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 19,1 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 16,5 %.

”Olen iloinen kaikkien päivittäistavaraketjujen hyvistä kehityksistä alkuvuonna”, Lauri Inna sanoo tyytyväisenä. ” Myös rautakaupan hyvät kehitysluvut kertovat rakentamisen lisääntymisestä maakunnassa.”

Satakuntaan tuli K-ryhmän tuottamaa taloudellista hyötyä viime vuonna 236,7 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Satakuntaan vuonna 2020 yhteensä 236,7 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 205,3 miljoonaa euroa. Loppusumma muodostuu investoinneista sekä maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös