K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Keski-Suomessa 87,5 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Keski-Suomessa 87,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,6 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 64,9 miljoonaa euroa ja kehitys 6,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 22,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 2,3 %.

”Päivittäistavarakaupan myynti on kehittynyt hienosti alkuvuonna. Erityisesti ilahduttaa K-Citymarketien ja K-Supermarketien noin 10 % kehitykset”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jari Alanen. ”Myös urheilukauppojemme myynneissä näkyvät ihmisten innostus liikuntaan ja omaan hyvinvointiin.”

Korpilahdella avataan täysin uusi K-Market torstaina 29.4.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Keski-Suomeen viime vuonna 113,4 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Keski-Suomeen vuonna 2020 yhteensä 113,4 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 68,7 miljoonaa euroa. Loppusumma muodostuu investoinneista, maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös