K-ryhmän myynti kehittyi alkuvuonna Pirkanmaalla 7,4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti Pirkanmaalla oli alkuvuodesta yhteensä 221,2 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 7,4 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 159,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 40,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 7,0 %. Autokaupan myynnin arvo oli 21,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 16,0 %.

Pirkanmaalla kaikki toimialat hyvällä kehityksellä

”Päivittäistavarakauppa jatkaa erinomaista kehitystä ja erityisesti K-Citymarketien ruokakaupan liki 11 %:n kasvu ilahduttaa”, kommentoi lukuja aluejohtaja Jari Alanen. ”K-Rautojen kehitys on hyvällä tasolla ja ihmisten panostus liikkumiseen ja hyvinvointiin sekä kunnollinen talvi näkyvät Intersportien, Kesportien ja Budget Sportin myynneissä huikeana, lähes 50 %:n kehityksenä.”

”Autokauppa on kehittynyt hienosti ja K Caara on pystynyt uusilla malleillaan vastaamaan sähkö- ja hybridiautojen kasvaneeseen kysyntään”, Alanen jatkaa.

”Viime vuosien hyvää päivittäistavaran kehitystä ovat tulossa petraamaan alkuvuodesta Tampereella avattu K-Market Haukiluoma ja alkukesästä avattava K-Market Vanhakylä Valkeakoskella. Tampereella avautuvat elokuussa uusi K-Supermarket Stockmannin yhteydessä, uusi K-Supermarket Kaleva kauppakeskus Kalessa ja lisäksi K-Market Tuulensuu Hämeenkadulla.”

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Pirkanmaalle 424 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä vuonna 2020 Pirkanmaalle yhteensä 424,2 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat 326,5 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista sekä veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös