K-ryhmän myynti kehittyi alkuvuonna Kanta-Hämeessä 8,5 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Kanta-Hämeessä yhteensä 69,7 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 8,5 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 45,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 13,8 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 9,0 %. Autokaupan myynnin arvo oli 10,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 13,5 %.

”Kanta-Hämeen myynti jatkaa vahvaa kehitystä ollen ensimmäisellä jaksolla 8,5 %”, toteaa aluejohtaja Timo Heikkilä myyntiluvuista tyytyväisenä. ”Päivittäistavarakaupan johdattaa hyvään kehitykseen K-Citymarket-ketju, jolla on kaksinumeroinen kehitysprosentti.”

”Autokaupan loppuvuoden hyvä kehitys jatkui myös tänä alkuvuonna autokannan sähköistymisen ja vaihtoautokaupan hyvän kehityksen myötä ja myynti kasvoi 13,5 %”, Heikkilä jatkaa.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Kanta-Hämeeseen 112 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Kanta-Hämeeseen vuonna 2020 yhteensä 111,9 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 83,7 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista sekä veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös