K-ryhmän myynti kasvoi alkuvuonna Uudellamaalla 11,5 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti Keskon Uudenmaan alueella oli alkuvuonna yhteensä 213,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 11,5 %.

K-ryhmän Uudenmaan alueeseen kuuluvat Uudenmaan maakunta pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 170,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 33,3 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 16,1 %. Autokaupan myynnin arvo oli 10,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 18,7 %.

”Alueen myynnit jatkoivat viime vuoden huikeaa kehitystä”, iloitsee aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Autokaupan loppuvuoden hyvä kehitys jatkui myös tänä alkuvuonna autokannan sähköistymisen ja vaihtoautokaupan hyvän kehityksen myötä ja myynti kasvoi 18,7 %.”

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Uudenmaan alueelle 4 405 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Uudenmaan alueelle vuonna 2020 yhteensä 4 405,2 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 3 743,5 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi
 

Takaisin ylös