K-ryhmän myynti kasvoi alkuvuonna Päijät-Hämeessä ennätykselliset yli 10 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Päijät-Hämeessä 77 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 10,1 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 50,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 16,7 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 3,1 %. Autokaupan myynnin arvo oli 9,8 miljoonaa euroa ja se kehittyi 35,2 %.

”Alueen kokonaiskehitys oli kaikkien aikojen paras!”, iloitsee aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Autokaupan loppuvuoden hyvä kehitys jatkui myös tänä alkuvuonna autokannan sähköistymisen ja vaihtoautokaupan hyvän kehityksen myötä ja myynti kasvoi 35,2 %.”

K-ryhmä tuotti viime vuonna taloudellista hyötyä Päijät-Hämeeseen 181 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Päijät-Hämeeseen vuonna 2020 yhteensä 181,5 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 144,2 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista ja maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös