K-ryhmän myynti Etelä-Savossa kehittyi alkuvuonna yli 8 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti Etelä-Savossa oli alkuvuonna yhteensä 47,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 8,1 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 35,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 11,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 15,6 %.

”Etelä-Savossa kaikki ruokakaupan ketjut kehittivät hyvin myyntejään”, aluejohtaja Jari Kuosmanen kommentoi. ”Urheilukauppojen sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupan kehitys olivat erinomaisella tasolla.”

Eteläsavolaiset laittavat puutarhansa kukoistamaan

Mikkelin K-Raudan kauppias Markus Pokela kertoo, että kauppa on käynyt viime vuoden tahtiin ja asiakkaat panostavat edelleen asumisen viihtyisyyteen ja pihaan sekä puutarhaan. ”Puutavara ja grillaus ovat tämänkin kevään hittejä. Grillaustuotteissa on nousussa pizzauunit, -kivet ja -lapiot”, Markus listailee. ”Asiakkaamme laittavat innokkaasti hyötypuutarhoitaan, pensasmustikat, yrtit ja muut syötävät kasvit ovat nyt erittäin suosittuja.”

”K-Rauta-kauppiaat ovat varautuneet hyvin tulevaan sesonkiin ja talot pullistelevat täynnä tavaraa. Haluan kuitenkin antaa vinkin, että maalit ja terassikyllästeet kannattaa hankkia vähän etukäteen, jolloin pääsee heti töihin, kun sää sen sallii”, Markus vinkkaa.

K-ryhmän tuoma taloudellinen hyöty Etelä-Savoon oli viime vuonna 73,7 miljoonaa euroa

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä Etelä-Savon maakuntaan vuonna 2020 kaikkiaan 73,7 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon suorat tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 55 miljoonaa euroa. Loppusumma koostuu investoinneista, maksetuista palkoista ja veroista.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös