K-ryhmän myynti alkuvuonna oli Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla yhteensä 112,6 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2021 K-ryhmän myynti oli alkuvuonna Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla yhteensä 112,6 miljoonaa euroa (alv 0 %). 

”Hienot talvikelit ja ihmisten satsaukset hyvinvointiin ja liikkumiseen näkyvät Intersportien ja Kesportien erinomaisina kehityksinä”, aluejohtaja Jari Alanen kertoo tyytyväisenä. ”Alkanut pyöräily- ja kesäliikuntakausi näyttää myös mukavalta urheilukaupan kannalta.”

Pohjanmaalla myynti kehittyi 6,4 %

K-ryhmän myynti oli Pohjanmaalla yhteensä 59 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,4 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 42,7 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 3,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 16,4 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 15,6 %.

”Maakunnan K-Citymarketit onnistuivat erinomaisesti ruokakaupassa ja myynti olikin 7,5 %:n kehityksellä”, kommentoi Jari Alanen.

Etelä-Pohjanmaalla myynti oli 53,6 miljoonaa euroa

K-ryhmän myynti Etelä-Pohjanmaalla oli yhteensä 53,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 38,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 15,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 3,6 %.

Seinäjoella alkaa uuden K-Supermarket Kasperin rakennustyöt tänä keväänä ja se avautuu asiakkaille kesällä 2022.

K-ryhmä toi viime vuonna taloudellista hyötyä pohjalaismaakuntiin yhteensä liki 500 miljoonaa euroa

K-ryhmän tuoma taloudellinen hyöty pohjalaismaakuntiin oli viime vuonna yhteensä 497,7 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot olivat 456,6 miljoonaa euroa. Loppusumma muodostuu investoinneista, maksetuista palkoista ja veroista. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös