K-Lataukselta Varsinais-Suomen alueelle kaksi uutta suurteholatausasemaa

K-ryhmän uusimmat K-Lataus-asemat Varsinais-Suomessa ovat avautuneet Turkuun K-Supermarket Hirvensalon ja Paraisille K-Supermarket Reimarin yhteyteen. Molemmat asemat tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa suurteholatausta.

Tänään auennut K-Supermarket Hirvensalon asema on K-Latauksen ensimmäinen suurteholatausasema Turussa. Asemalla on yksi 150 kW:n tehoinen suurteholatauslaite, jolla voi ladata samanaikaisesti kahta autoa, sekä yksi 11 kW:n tehoinen peruslatauslaite. Asema sijaitsee kaupan parkkipaikalla ja on sähköautoilijoiden käytössä 24/7. Hirvensalon K-Supermarketin asema on K-Latauksen viides asema Turussa. 

”Meillä on paljon asiakkaita, jotka ajavat sähkö- ja hybridiautoilla, ja asemaa on toivottu pitkään niin heidän kuin kaupankin puolesta. Kattavamman palvelun lisäksi asema tukee kauppamme ympäristöystävällisiä arvoja”, kertoo K-Supermarket Hirvensalon kauppias Juha Kalliala.

Aikaisemmin elokuussa K-ryhmä avasi K-Lataus-aseman myös K-Supermarket Reimarin yhteyteen Paraisille. Kyseessä on Paraisten ensimmäinen julkinen suurteholatausasema. Asema tarjoaa 150 kW:n tehoista suurteholatausta ja 11 kW:n tehoista peruslatausta, ja palvelee paikallisten lisäksi kätevästi matkailijoita, joita alueella on runsaasti. Asema sijaitsee kaupan parkkipaikalla ja on auki 24/7. 

K-Lataus-verkosto palvelee valtakunnallisesti

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 87 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Yhteensä asemilla on peruslatauspisteitä 292 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 130. Vuoden 2021 aikana K-Lataus on jatkanut kasvuaan, yhteensä uusia asemia aukeaa vuoden aikana 20. Uusille asemille rakennetaan niin perus-, pika- kuin suurteholatauspisteitä. Investoinnit painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin ja kasvattavat samalla merkittävästi Suomen suurteholatausasemien verkoston kokoa.

”Sähköautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän, ja autot kehittyvät jatkuvasti niin akkujen kuin latausnopeuksienkin osalta. Siksi on keskeistä, että latausverkosto on kattava ja tarjoaa tarpeeksi nopeaa latausta. Siinä K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomen autoilua”, sanoo Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Takaisin ylös