K-gruppens försäljning i Södra Österbotten och Österbotten uppgick till sammanlagt 112,6 miljoner euro i början av året

K-GRUPPENS REGIONALA MEDDELANDE 28.4.2021 K-gruppens försäljning i Södra Österbotten och Österbotten uppgick till sammanlagt 112,6 miljoner euro (moms 0 %) i början av året.

"Den fina vintern och människornas satsningar på välbefinnande och motion syns på den fina utveckling som Intersport- och Kesportaffärerna uppvisar", berättar regiondirektör Jari Alanen nöjt. "Den inledda cykel- och sommarmotionssäsongen ser bra ut ur sporthandelns perspektiv."

I Österbotten utvecklades försäljningen 6,4 %

K-gruppens försäljning i Österbotten uppgick till totalt 59 miljoner euro och ökade med 6,4 %. Dagligvaruhandelns försäljning uppgick till 42,7 miljoner euro, vilket innebär ett plus på 3,3 %. Försäljningen inom byggvaru- och husteknikhandeln var 16,4 miljoner euro, en ökning på 15,6 %.

"Landskapets K-Citymarketar lyckades utmärkt med mathandeln och försäljningen ökade med 7,5 %", kommenterar Jari Alanen.

I Södra Österbotten blev försäljningen 53,6 miljoner euro

K-gruppens försäljning i Södra Österbotten uppgick till totalt 53,6 miljoner euro och ökade med 3,1 %. Dagligvaruhandelns försäljning var 38,4 miljoner euro och den uppvisade en tillväxt på 2,9 %. Inom byggvaru- och husteknikhandeln uppgick försäljningen till 15,2 miljoner euro, vilket innebär ett plus på 3,6 %.

I Seinäjoki inleds byggarbetena på nya K-supermarket Kasperi i vår och den öppnar för kunderna sommaren 2022.

K-gruppen medförde i fjol en ekonomisk nytta på inemot 500 miljoner euro i de österbottniska landskapen

Den ekonomiska nytta som K-gruppen medförde i de österbottniska landskapen blev i fjol sammanlagt 497,7 miljoner euro. K-köpmännens och Keskos varuinköp uppgick till 456,6 miljoner euro. Slutsumman består av investeringar, betalda löner och skatter.

Kesko och K-köpmännen bildar K-gruppen, vars detaljförsäljning uppgår till 14 miljarder euro. K-gruppen är den tredje största detaljhandlaren i Nordeuropa och den sysselsätter cirka 39 000 personer. Kesko verkar inom dagligvaruhandeln, byggvaru- och husteknikhandeln samt bilhandeln. Dess branscher och kedjor verkar i nära samarbete med köpmannaföretagarna och övriga partner. Kesko omsätter cirka 11 miljarder euro och har cirka 18 000 anställda. Till Keskos kedjeverksamhet hör över 1 800 butiker i Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Kesko är ett börsbolag och dess aktier är listade på Nasdaq i Helsingfors. Bolagets hemort är Helsingfors, där de huvudsakliga verksamhetsutrymmena finns. Kesko är världens mest ansvarsfulla företag inom mataffärsbranschen (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös