Joulun herkut matkaan kaupasta väljästi joko ennen aamuyhdeksää tai iltakuuden jälkeen – K-ryhmän ruokakaupoissa yli tuhat lisätuntia palvelutiskeille

Perinteisesti joulunajan vilkkain kauppa-aika on aatonaattona iltapäiväyhden ja -kolmen välillä. K-ryhmän ruokakauppiaat haluavat taata asiakkailleen mahdollisimman sujuvan ja turvallisen asioinnin myös vuoden suurimman juhlan alla. Tarpeeseen vastataan ennätyslaajoilla aukioloajoilla – osa kaupoista pitää myös palvelutiskinsä auki myöhään yöhön.

Valmistautuminen joulunaikaan käy kiivaana kodeissa ja kaupoissa. Kun yhä useampi viettää joulunsa kotioloissa, joulun valmistautumiseen odotetaan käytettävän keskimääräistä enemmän aikaa. K-ryhmässä halutaan varmistaa asiakkaille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen ympäristö. Kymmenet K-Citymarketit ja K-Supermarketit eri puolilla Suomea laajentavat aukioloaikojaan joulunalusviikolla. Useimmat kaupat lisäävät asiointitunteja sekä aukiolon alku- että loppupäähän. Tänä vuonna lähes jokainen kauppa kasvattaa palvelutiskinsä aukioloaikoja: joissakin K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa palvelutiskit voivat joulunaluspäivinä olla auki jopa puolilleöin.

”Yleissääntönä voi sanoa, että jos haluaa välttää joulun ruuhkat, kauppaan kannattaa tulla joko ennen aamuyhdeksää tai iltakuuden jälkeen. Tänä jouluna omaa asiointia voi useissa kaupoissa jakaa viime vuoden tavoin ennätyksellisen laajalle ajalle, juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii. Erityisesti palvelutiskit palvelevat historiallisen laajasti: joulukalat voi useasta kaupasta ostaa vaikka lähestulkoon keskiyöllä” K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kertoo.

Laajat aukiolot paitsi helpottavat jouluun liittyvää kiirettä, myös mahdollistavat turvallisempaa asiointia. Jouluun liittyvien turvatoimien suunnittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin.

”Jo olemassa olevien turvatoimien lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota palvelutiskin edustaan,  joka tehdään mahdollisimman väljäksi ja turvavälit huomioivaksi. Olemme myös varautuneet pitämään kaikki kassat auki asiointiväljyyttä luodaksemme”, Sääksmäki lisää.
 

K-Citymarket Tammistossa toiseen poikkeusjouluun suhtaudutaan hyvillä mielin

K-Citymarket Vantaa Tammiston kauppias Kimmo Sivonen kertoo, että kaupoissa jouluun valmistaudutaan paitsi pohtimalla tuotteita, tilauksia ja asiakastarpeita hyvissä ajoin, myös aukioloaikoja laajentamalla. K-Citymarket Tammisto palvelee normaalistikin 24/7, mutta 22.-23.12. myös kaupan kalatiski palvelee tauotta.

”Palvelutiskien rooli ruokakaupoissa on erittäin keskeinen, ja joulun alla erityiseen arvoon nousee kalatiski, joka meillä pidetään nyt toista joulua auki joulun alla läpi yön. Viime joulun palaute oli erittäin hyvää, ja tälle oli selkeästi asiakaskunnassamme tilausta. Oli meille luontevaa, että jatkamme samaa toimintamallia myös jouluna 2021”, Sivonen kertoo.

Rauhallinen mieli, toisten huomioiminen sekä asioinnin hajauttaminen ja ajoittaminen myös kaupan hiljaisimmille aukiolotunneille ovat Sivosen ykkösvinkit turvalliseen jouluasiointiin.

”Muistutan, että toisten tilaa on erityisen tärkeää kunnioittaa näin pandemia-aikana. Käytetään käsidesiä ja maskeja, pidetään toisistamme huolta. Pidetään reilut turvavälit ja rauhallinen mieli – kaikkia palvellaan kyllä”, Sivonen lupaa.
 

Myös verkkokauppa kiinteä osa joulukauppaa

Suomalaiset ovat tänäkin vuonna käyttäneet ruoan verkkokauppaa kasvavissa määrin ja ottaneet palvelun yhä selvemmin omakseen: huima miljoonannen kotiinkuljetuksen raja saavutettiin K-ryhmässä marraskuun lopulla.

”Uskomme, että myös joulu tulee olemaan ruoan verkkokaupassa vilkas, sillä usea kuluttaja helpottaa joulukiireitä tilaamalla ruokaostokset näppärästi suoraan kotiovelle tai kaupalta noudettavaksi”, kertoo Keskon ruoan verkkokaupan johtaja Antti Rajala.

Jouluviikon toimitusajat tulivat asiakkaiden varattaviksi marraskuun lopussa, ja nyt esimerkiksi suurten kaupunkien yksittäisissä kaupoissa joulua edeltävän päivän toimitusajat alkavat olla varattuja.

”Näilläkin alueilla on kuitenkin lähes aina useampia verkko-ostosmahdollisuutta tarjoavia K-ruokakauppoja, sillä verkostomme kattaa tällä hetkellä yli 500 K-ruokakauppaa. Toimittavaa kauppaa vaihtamalla toimitusaikoja sekä kotiinkuljetuksen että noudon osalta on vielä löytyvillä. Niistä kannattaa kiinnittää itselle sopiva vaihtoehto nyt, varsinkin jos toivoo toimitusta juuri tiettyyn ajankohtaan”, Rajala toteaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös