Hyrynsalmen K-Marketiin uudet kauppiaat

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 19.8.2021 Aki Korhonen ja Annukka Österlund aloittavat kauppiasuransa Pirkan päivänä 1.9.2021, kun he ottavat vastaan perinteikkään K-Market Kemppaisen avaimet Hyrynsalmella.

Kauppiasvaihdoksen myötä kaupan nimi muuttuu K-Market Hyrynsalmeksi.

Hyvällä fiiliksellä jatkamaan perinteikkään kaupan tarinaa

Aki ja Annukka ovat iloisia siitä, että he saivat kauppapaikan juuri Kainuusta. Aki on sieltä kotoisin ja muuttanut takaisin Kainuuseen Etelä-Suomessa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen. Annukka on kotoisin Varsinais-Suomesta ja muuttanut Akin kanssa Kainuuseen 2018. ”Olemme viihtyneet täällä erinomaisesti.”

”Kauppapaikkana Hyrynsalmi on todella kiinnostava ja lähdemme innolla kehittämään kauppaa. Kauppa sijaitsee aivan Hyrynsalmen keskustassa ja on ilo päästä jatkamaan hyvin perinteikkään kaupan tarinaa. Odotamme kovasti, että pääsemme kehittämään kaupan toimintoja ja valikoimaa yhdessä henkilökunnan kanssa” uudet kauppiaat hehkuttavat. ”Hyrynsalmi on paikkakunta meille entuudestaan tuttu perheen mökkipaikan kautta. Upea luonto antaa mahtavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja vapaa-ajan viettoon.”

Iloista palvelua ja valikoiman rakentamista asiakastoiveiden mukaan

Aki ja Annukka kertovat, että he keskittyvät erityisesti kaupan ruokaisuuteen unohtamatta kuitenkaan käyttötavaravalikoimaa. ”Tulemme panostamaan vahvasti tuorepuolen osastoihin ja haluamme olla modernin ajan kyläkauppa. Yksi tärkeimmistä toimistamme on laajentaa ruokapuolen tuotevalikoimaa. Olemme kaupassa asiakkaita varten ja toivomme asiakkaiden rohkeasti esittävän valikoimaa koskevia toivomuksia. Iloinen asiakaspalvelu on meille ensisijaisen tärkeää.”

Vastuullisuustyö on uusille kauppiaille erittäin tärkeää ja he lupaavat, että se näkyy koko kaupan toiminnassa: ” Kierrättäminen ja hävikin hallinta ovat itsestäänselvyyksiä, mutta haluamme tuoda asiakkaillemme tarjolle vastuullisia valintoja niin paikallisten kuin kotimaistenkin tuotteiden korostuksilla.”

Kaupan työuraa on yhteensä jo yli 20 vuotta

Aki on aloittanut kaupan työt Turussa K-Citymarket Länsikeskuksessa ja siirtynyt sieltä vaativampiin tehtäviin K-Supermarket Reimariin. Hyrynsalmelle Aki tulee K-Supermarket Sotkamon liha- ja kalaosaston vastaavan tehtävistä. Sotkamon K-Supermarketissa hän suoritti myös kauppiasvalmennukseen kuuluvan kauppaharjoittelun. ”Kiitokseni kasvattajakauppias Hannu Korhoselle, joka on tukenut minua matkalla kauppiaaksi omalla pitkän linjan kokemuksellaan. Myös edellisiltä kauppiailta ja esimiehiltä, joiden alaisuudessa olemme toimineet, olemme saaneet paljon oppia ja kokemusta”, kiittää Aki.

Annukka on puolestaan aloittanut uransa kaupan maailmassa Turussa K-Citymarket Kupittaassa, ja ura on jatkunut K-Supermarket Katariinassa ja K-Market Ilpoisissa. ”Yhteensä meillä on työvuosia K-kaupoissa yli 20.”

Aki ja Annukka ovat molemmat koulutukseltaan Iktyonomeja, joka on kala- ja ympäristötalouden ammattikorkeakoulututkinto.

Uusille kauppiaille on luonto tärkeä voimavara

Luonto on meille kummallekin tärkeä voimavara, vaikkakin hieman eri tavoin”, he kertovat. Annukka on keräilijä, joka kulkee metsässä villiyrttien, värjäyskasvien, marjojen ja sienien perässä. Hänen kiinnostuksiinsa kuuluvat myös vahvasti erilaiset käsityöt. Aki puolestaan rakastaa metsästystä ja kalastusta sekä hän harrastaa myös musiikkia. Perheeseen kuuluvat 4-vuotias tytär Iiris ja laivakoira Sisu.

Takaisin ylös