Aki Luomasesta Vantaan K-Citymarket Myyrmäen kauppias

Diplomikauppias Aki Luomanen aloittaa helmikuussa 2022 Vantaan K-Citymarket Myyrmäen kauppiaana. Nykyinen kauppias Kari Salminen jää kauppiasuralta eläkkeelle tammikuun lopussa.

Aki Luomanen siirtyy Vantaan K-Citymarket Myyrmäen kauppiaaksi Helsingin K-Supermarket Postitalosta, joissa hän on ollut kauppiaana vuodesta 2014, kaupan avajaisista lähtien. Luomanen on kauppias neljännessä polvessa ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

"Kauppiasurani ei ole ehkä kaikkein perinteisin. Rahoitusopintojeni jälkeen veri veti aluksi pankkiin, josta kauppiasyrittäjyys vei kuitenkin voiton muutaman vuoden jälkeen. Kauppiasurani alkoi 1998 Helsingin Oulunkylässä Spar Marketissa. Yhdeksän Spar-vuoden jälkeen seuraavat kaksi kauppapaikkaani ovatkin olleet kokonaan uusia kauppoja, jotka olen päässyt luomaan ja avaamaan itse: ensin K-Supermarket Konala vuonna 2008, ja sen jälkeen K-Supermarket Postitalo vuonna 2014. K-Citymarket Myyrmäki on neljäs kauppapaikkani”, Luomanen sanoo.

Luomanen on toiminut pitkään myös erilaisissa luottamuskauppiastehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii K-Supermarket-ketjun johtokunnan puheenjohtajana, mutta hän luopuu tehtävästä siirtyessään kauppiaaksi K-Citymarket-ketjuun.

”Lähden innolla kehittämään minulle uutta kauppaa. On hienoa päästä jatkamaan Kari Salmisen ja hänen henkilökuntansa hyvin hoitamaa kauppaa. He ovat kehittäneet K-Citymarket Myyrmäestä alueen markkinajohtajan. Myyrmäki on erittäin mukavaa ja edelleen kasvavaa aluetta, jossa palvelut ovat sijoittuneet keskeiselle paikalle: kauppakeskukseen on helppo tulla käytännössä kaikilla kulkuvälineillä!” Luomanen kertoo.

K-Citymarket Myyrmäen nykyinen kauppias Kari Salminen päättää kauppiasuransa 32 kauppiasvuoden jälkeen. Salminen aloitti K-kauppiasuransa K-Supermarket Aisakellossa Orimattilassa vuonna 1990, ja K-Citymarket Myyrmäen kauppiaana hän on toiminut vuodesta 1996. Ennen kauppiasuraansa Salminen työskenteli Keskossa kymmenen vuoden ajan, joten K-vuosia Salmiselle on kertynyt kaikkiaan 42.

”Olen viihtynyt Myyrmäessä valtavan hyvin: täällä on ollut hyvä tehdä kauppaa ja yhdessä tekeminen on ollut mukava sekä antoisaa. Suurin kiitos kuuluu asiakkaille ja henkilökunnalle, joiden kanssa on koettu vuosien varrella paljon. Kuluneiden 25 vuoden aikana myös monista asiakkaista on tullut hyvänpäiväntuttuja. Työt kaupassa jatkuvat entiseen malliin vielä tammikuun loppuun asti, mutta sen jälkeen aion tarkastella vähittäiskauppaa erilaisesta vinkkelistä. Jään nyt eläkkeelle vain kauppiasuralta, ja tarkoitus on jatkaa työskentelyä konsultoinnin ja omien sijoitusyhtiöideni kautta”, Salminen kertoo.

Uuden kauppiaan tavoitteena on kehittää K-Citymarket Myyrmäkeä edelleen asiakkaita kuunnellen yhdessä henkilökunnan kanssa. K-Citymarket Myyrmäen henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Luomasen palvelukseen.

”Ensimmäisenä aion tutustua perusteellisesti kauppaan, sen henkilökuntaan ja asiakkaisiin. Aion viettää paljon aikaa myymälän puolella, jotta kaikki tulevat tutuiksi mahdollisimman nopeasti. Minulle tärkeää on, että kauppa on elämyksellinen: siellä on asiakkailla ja henkilökunnalla hyvä fiilis. Tärkeää on myös, että kauppa on ruokaisa ja asiakas löytää sieltä kaiken tarvitsemansa. Kaupan ruokamaailma kehittyy jatkuvasti, ja näihin tuoteryhmiin haluan Myyrmäessä myös panostaa entisestään. Valikoimiin lisätään enemmän esimerkiksi erilaisia herkullisiatakeaway-vaihtoehtoja. Lisäksi tulemme kehittämään Myyrmäkeen myös ruoan verkkokauppatoimintoja.Liikkeelle lähdemme K-Nouto-palvelusta, jossa asiakas saa helposti noutaa tilaamansa tuotteet valmiiksi kerättynä ja pakattuna kaupan noutopisteeltä valitsemanaan ajankohtana”, Luomanen kertoo.

Takaisin ylös