K:laisen silmin

K-ryhmäläisten havaintoja, kokemuksia ja pohdintoja työelämästä ja maailmasta ympärillämme. Vaihtuvat kirjoittajat ovat K-ryhmän työntekijöitä eri toimialoilta.

Puoli vuotta K Traineena – ensimmäisten kuukausien kuulumisia

Otto Kivinen | 22.11.2022

Ensimmäiset kuukaudet K Traineena ovat menneet kuin silmän räpäyksessä perehtymisen, uusiin kollegoihin tutustumisen ja syksyllä käynnistyneiden projektien suunnittelun ja valmistelun merkeissä.

Miten päädyin K Traineeksi?

Keväällä 2022 viimeistelin opintojani Tampereen yliopiston kauppakorkeakoulussa laskentatoimen pääaineessa, kun K Trainee-ohjelmaan satuttiin juuri silloin hakemaan asiantuntijaa talouden puolelle.

Opintojen ohessa olin työskennellyt osa-aikaisena jo reilut pari vuotta K-ryhmän Tampereella sijaitsevassa Business Service Centressä, talouspalveluyksikössä taloushallinnon ja kirjanpidon tehtävien parissa. Ajattelin, että valinta K Trainee -ohjelmaan mahdollistaisi myös ensimmäisen oman alan asiantuntijatyön löytymisen K-ryhmän sisältä, jossa olin viihtynyt erinomaisesti. K Trainee -ohjelmaan hakeminen tuntui kaikin puolin loogiselta seuraavalta ratkaisulta.

Melko pitkän ja perusteellisen rekrytointiprosessin päätteeksi olikin ilo kuulla, että olin tullut valituksi K Trainee -ohjelmaan kolmentoista muun traineen ohella.

Sujuva siirtymä koulun penkiltä vakityöhön

K Trainee -hakuprosessin alkaessa opinnoistani oli jäljellä ainoastaan gradun viimeistely. Yhteinen trainee-matkamme alkoi toukokuun alussa ja omalla kohdallani aikataulu gradun palauttamisen, valmistumisen ja täysipäiväisesti työelämään siirtymisen osalta ei olisi voinut paremmin sujua.

Valinta K Trainee -ohjelmaan toi mukanaan myös paljon suuria muutoksia arkeeni: pitkän koulutaipaleen päättyminen ja valmistuminen kauppatieteiden maisteriksi, ensimmäinen vakituinen asiantuntijatyö, työtehtävien siirtyminen Tampereelta Helsinkiin sekä lopulta syksyllä muutto Helsinkiin ja paluu toimistolle koronapandemian jälkeen.

Koulussa opitun teorian hyödyntämistä käytäntöön

Tähän mennessä K Trainee -ohjelma on tarjonnut minulle mahdollisuuden päästä näkemään ja oppimaan K:n liiketoiminnasta kokonaisvaltaisesti erilaisten projektien merkeissä.

Development Specialist K Traineena työskentelen K-ryhmän yhteisissä toiminnoissa talouden puolella melko pienessä seitsemästä asiantuntijasta koostuvassa Controlling Development -tiimissä. Jo heti traineejakson alussa pääsin mukaan talouden uuden ennustejärjestelmähankkeen suunnitteluun ja organisointiin. Syksyllä työtehtäviini tuli mukaan vielä osallistuminen yhden yksikkömme budjetointiprosessiin. Näiden lisäksi työtehtäviini kuluu erilaisia pienempiä raportointiin ja sen kehittämiseen liittyviä projekteja.

Uskon vahvasti, että pystyn näissä projekteissa hyödyntämään koulussa oppimiani taitoja samalla kuitenkin tiedostaen sen tosiasian, että käytännön toteutus on aina käytännön toteutus. Koulussa on esimerkiksi käyty läpi erilaisia budjetointiprosesseja teoriantasolla, mutta tosielämässä tästä varmasti muodostuu kokonaisuus, josta opin paljon uutta.

Ensimmäisten kuukausien aikana olen myös huomannut, että siirtyminen kirjanpidon tehtävistä asiantuntijan rooliin on vaatinut uuden oppimista. Nykyiset työtehtäväni asiantuntijana ovat pitkälti projektiluonteisia ja työtehtävien valmistumisjänne on päivien sijaan esimerkiksi kuukausia. Pääsääntöisesti esimerkiksi työpäivien aikataulutusten suunnittelu on aikaisempaa vapaampaa, mutta samalla vaatii ajanhallintataitoja.

Oppiminen on kuitenkin ikuista ja olen vasta työurani alkutaipaleella, joten aikaa kyllä on!

Jään siis vielä odottelemaan mitä K trainee -jakson loppuaika tuo tullessaan. Uskon, että aika menee vähintäänkin yhtä nopeasti kuin mitä se on ensimmäisen kuuden kuukauden aikana mennyt.

Otto Kivinen,
K Trainee, Development Specialist
Controlling Development -tiimissä

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös