Suomalaiset osallistuivat innolla Kinkkutemppuun ‒ vuoden 2022 keräysennätys tehtiin Forssassa

Jo seitsemättä kertaa toteutetun Kinkkutempun tulos kertoo sen lunastaneen paikkansa osana suomalaisten joulunvieton perinnettä. Joulunajan kiertotaloustempaus järjestettiin 16.12.2022‒8.1.2023 välisenä aikana kampanjaan vuosia panostaneiden yritysten ja yhteisöjen toimesta.

Joulunviettäjät toimittivat joulukinkun ja muiden ruokien valmistuksesta syntynyttä paistinrasvaa lähes 250 keräyspisteeseen ‒yhteensä 45 tonnia. Kerätystä rasvasta valmistetulla Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoaineella voisi ajaa henkilöautolla jopa 1880 kertaa vuoden 2022 tempauksessa keräysennätyksen tehneen Forssan ympäri.

“Kulunut vuosi oli monella tavalla poikkeuksellinen. Siitä huolimatta suomalaisilta löytyi talkoohenkeä osallistua Kinkkutemppuun tänäkin vuonna, ja kerätyn paistinrasvan kokonaismäärässä päästiin lähelle viime vuoden tulosta. Siitä olemme todella iloisia”, bio- ja kiertotalouden johtava asiantuntija Pia Vilenius Kemianteollisuus ry:stä kertoo.

Ahkerimmat Kinkkutempun osallistujat löytyivät Forssasta, Oulusta ja Lahdesta

Keräyspisteitä oli valtakunnallisesti tarjolla kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen, Neste- ja Neste K -asemien yhteydessä. Tänä vuonna ahkerimmat paistinrasvan kerääjät löytyivät Forssan alueelta. Myös Oulussa ja Lahden seudulla kiertotaloustempaukseen osallistuttiin erityisen ahkerasti.

“Kinkkutempun paistinrasva saa uuden elämän Neste MY Uusiutuvana Dieselinä, jonka käyttö vähentää autoilun hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Haluamme kiittää kaikkia aktiivisesta osallistumisesta yhteiseen joulunajan kiertotaloustekoon. Kinkkutempusta on tullut kuluttajien lisäksi kaikille siinä mukana oleville tahoille mieluisa perinne. Hyvän mielen tempauksena se antaa matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua kiertotalouteen ja torjua ilmastonmuutosta“, Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen summaa.

Lisätietoja

Lue lisää Kinkkutempusta osoitteessa www.kinkkutemppu.com.

Yhdessä K-ryhmän kanssa Kinkkutempussa ovat mukana Kemianteollisuus, Neste, Lassila & Tikanoja, Rasmix, Kemian pooli, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry. KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös