”Perinteisen verkkokaupan toimitusnopeus uudelle tasolle” – K-ryhmä aloittaa uuden kokeilun ruoan verkkokaupassa

Ruoan verkkokaupan palvelut ovat pian entistä monipuolisempia, kun K-ryhmä aloittaa tällä viikolla uuden kokeilun seitsemässä kaupungissa. Uudessa toimintamallissa verkkokaupan asiakkaille on tarjolla super- tai hypermarketin valikoima muutaman tunnin toimitusajalla. Malli täydentää jo aiemmin maahan rakennettua, yli 170 lähikauppaan pohjautuvaa pikatoimitusverkostoa.

”Olemme verkkokauppakentällä toimineet Suomessa edelläkävijänä, joka tuo suomalaisille toistuvasti uutta. Nyt aloitamme seitsemässä kaupungissa kokeilun, jossa nostamme perinteisen verkkokaupan toimitusnopeuden uudelle tasolle: asiakas voi tehdä tilauksen supermarketin tai hypermarketin laajasta valikoimasta ja se toimitetaan kotiovelle muutaman tunnin sisällä. Ensimmäiset kaupat aloittavat kokeilun tänään tiistaina”, Keskon ruoan verkkokaupan johtaja Antti Rajala kertoo.

Rajalan mukaan osa asiakkaista haluaisi tilata isommat ruokaostokset verkosta, mutta perinteiselle ruoan verkkokaupalle tyypillinen toimitus seuraavana päivänä on heille liian hidas.

”Vastaamme tähän, sekä samalla asiakkaiden toiveeseen laajasta valikoimasta: tutkimustemme mukaan laaja valikoima on toiseksi tärkein kaupan valintakriteeri verkosta ostaville. K-Supermarketien sekä K-Citymarketin valikoimat takaavat sen, että tarjolla on samastakin tuotteesta laajasti eri vaihtoehtoja, painottaapa asiakas valinnoissaan sitten laatua, tänä aikana monille tärkeää hintaa tai vaikkapa vaihdellen molempia”, Rajala toteaa.

Erittäin nopeat toimitukset olleet menestys

Uusi toimintamalli tulee täydentämään pikatoimituksia, joille on ollut kova kysyntä eri puolilla Suomea.

K-ryhmä on jo aiemmin panostanut verkkokaupan erittäin nopeisiin toimituksiin rakentamalla yhdessä Woltin kanssa Suomeen pikatoimitusverkoston, joka kattaa jo yli 170 kauppaa. Pikatoimituksissa asiakas tekee tilauksen lähellä olevaan K-Marketiin Wolt-sovelluksen kautta, ja toimitusajassa puhutaan muutamista kymmenistä minuuteista.

”Pikatoimitukset ovat olleet asiakkaiden parissa menestys: viime vuonna pääsimme yli miljoonaan toimitukseen”, Rajala toteaa.

”Nyt kokeiluun tuleva uusi toimitusmalli asettuu näiden pikatoimitusten ja perinteisen seuraavan päivän toimitusten väliin, eli asiakas tekee tilauksen normaaliin tapaan K-Ruoka-verkkokaupastamme, mutta voi halutessaan valita toimituksen jo muutaman tunnin päähän”, hän kertoo.

Kokeilun aloittavat kaupat:

  • Helsinki: K-Supermarket Hertta ja K-Supermarket Pohjois-Haaga
  • Espoo: K-Supermarket Leppävaara ja K-Supermarket Mankkaa
  • Vantaa: K-Supermarket Yliveto
  • Oulu: K-Supermarket Pekuri
  • Turku: K-Supermarket Nummenpakka
  • Salo: K-Citymarket Salo
  • Pori: K-Supermarket Antinkatu

Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös