Pääsiäisenä herkutellaan perinteisesti: pääruoaksi karitsaa ja suut makeaksi suklaamunilla

Pääsiäinen on Suomessa ruokakaupan sesongeista toiseksi suurin joulun jälkeen. Vaikka moni seuraa nyt arjessaan aktiivisesti tarjouksia ja suunnittelee ruokaostoksiaan entistä tarkemmin, herkutellaan sesonkijuhlina entiseen tapaan. Pääsiäisenä perinteiset ruoat, kuten karitsa eri muodoissaan sekä tuttujen brändien suklaamunat pitävät pintansa.  

Hinta on tällä hetkellä merkittävä tekijä arjen ruokaostoksilla. K-ryhmän kyselytutkimuksen* mukaan maaliskuussa 77 prosenttia kertoi suunnittelevansa ostoksiaan aiempaa tarkemmin ja 62 prosenttia osti edullisempia versioita itselleen tärkeistä tuotteista. Pääsiäisen suosikin eli karitsan myynnissä arjen säästötoimet eivät kuitenkaan ainakaan toistaiseksi näy. 

”Kun mietitään pääsiäispöydän ruokia, maailmantilanteesta ja vallitsevasta hintatietoisuudesta huolimatta karitsa näyttää pitävän pintansa pääsiäisen suosikkina. Suosituimpia ovat karitsan paahtopaisti sekä viulu ja potka ja näiden jälkeen eri fileet. Koko vuoden karitsamyynnistä noin puolet syntyy pääsiäisen aikana. Ainakaan toistaiseksi myynnin perusteella ei ole havaittavissa siirtymää edullisempiin tuotteisiin, mutta toki suurin sesonkimyynti on juuri vasta tuloillaan”, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi

Edullisten vaihtoehtojen suosimisen lisäksi tarjoukset kiinnostavat tällä hetkellä monia: jopa 88 prosenttia seuraa ja ostaa tarjoustuotteita, punalaputettuja tuotteita suosii puolestaan 70 prosenttia.  

”Varmistamme, että K-ruokakaupoista löytyy tarjouksia ja edullisia vaihtoehtoja myös pääsiäiseen. Meiltä löytyy jatkuvasti satoja tarjouksia, sekä kauppojen omia että kaikille K-ruokakaupoille yhteisiä Plussa-tarjouksia. Suosittelen myös ottamaan käyttöön K-Ruoka-sovelluksen, joka tarjoaa käyttäjälleen omaan ostohistoriaan pohjautuvia tarjouksia”, jatkaa Hovi. 

Pihistely ei näy suklaahyllyllä   

Myös pieniä herkkuja, erityisesti pääsiäisen klassikoita eli suklaamunia, näytetään kuluttavan entiseen tapaan.  

”Myydyimmistä pääsiäisen suklaamunista näkee, että tutut brändit ja tuttujen tuotteiden hieman erilaiset variaatiot ovat suosikkeja. Tänä pääsiäisenä myös erilaiset kausipussit, jotka sisältävät esimerkiksi minimunia tai patukoita, ovat päätyneet usein ostoskoreihin. Uutuus-pääsiäismunista eniten kiinnostusta tähän mennessä ovat herättäneet Roni Back Yllätyssuklaamuna ja Hello Kitty Yllätyssuklaamuna”, kertoo Hovi.  

K-ryhmän myyntidatan perusteella vuoden myydyimmät pääsiäismunat tähän mennessä, satunnaisjärjestyksessä: 

  • Kinder yllätyssuklaapupu 75 g pinkki 
  • Marabou Eggs 128 g Oreo 
  • Kinder Surprise 20 g 
  • Kinder Maxi Surprise 220 g 
  • Mignon muna 52 g 4-pack  
  • Kinder Surprise 20 g Pinkki 
  • Kinder Maxi Surprise 100 g suklaamuna 
  • Mignon muna 52 g 
  • Kinder yllätyssuklaapupu 75 g 
  • Kinder Surprise 20 g ripustettava 

*K-Barometri, maaliskuu 2023, N=717  


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös