MSC:n Kultainen Kala -palkinto Kalatukku E. Erikssonille

Merien suojelua ajava Marine Stewardship Council (MSC) myönsi vuoden 2022 Kultainen Kala -palkinnon Kalatukku E. Erikssonille, joka on foodservice-tukku Kespron erikoistukku. Palkinto myönnetään joka vuosi yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi.

Kalatukku E. Erikssonille myönnettiin MSC:n Kultainen Kala 2022 Kestävän Kalan päivässä keskiviikkona 21. syyskuuta. Viidettä kertaa jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena sitkeästä ja pitkäjänteisestä työstä vastuullisessa kalakaupassa sekä uusien sertifioitujen vastuullisesti pyydettyjen lajien tuomisessa Suomen markkinoille.

Palkinnon vastaanottivat Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen ja kehityspäällikkö Maria Martikainen.

Merivastuullisuuden aallonharjalla

Kultainen Kala -palkinto on MSC:n tunnustuspalkinto, joka myönnetään vuosittain yhdelle toimijalle. Palkinnolla halutaan antaa erityistunnustusta hyvästä työstä vastuullisen kalan alalla. Palkinto myönnettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Kalatukku E. Eriksson on uranuurtaja vastuullisten merenelävien tukkukaupassa Suomessa. MSC-sertifikaatti yrityksellä on ollut jo vuodesta 2010 – ensimmäisten joukossa Suomessa.

”Erikssonilaiset ostajat työskentelevät jatkuvasti vastuullisten merenelävämarkkinoiden aallonharjalla ja ovat usein ensimmäisinä tietoisia uusista vastuullisista merenelävätuotteista. Näin mahdollistetaan Suomen laajimman MSC-sertifioitujen, kestävästi pyydettyjen merenelävien tarjonta asiakkaille”, kerrotaan MSC:n palkintoperusteissa.

Kultainen kala ryhmäkuva.jpg


Kannustaa muitakin alan toimijoita

”Erikssonilaisten kanssa tekemämme yhteistyö on tukkukaupan puolella aivan poikkeuksellista ja henkilöstön osaaminen ja omistautuminen todella omaa luokkaansa. Onnittelemme Kalatukku E. Erikssonia ja kiitämme heitä pitkään jatkuneesta ja tiiviistä ystävyydestä, jonka toivomme tietenkin myös jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

”Olemme erittäin ylpeitä ja otettuja saamastamme Kultainen Kala -palkinnosta ja toivomme, että pystymme esimerkillämme kannustamaan myös muita alan toimijoita toimimaan vastaavasti. Palkinto on myös vahva tunnustus pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstä, jota erikssonilaiset ovat määrätietoisesti tehneet”, sanoo Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen.

MSC kertoo Kalatukku E. Erikssonin toiminnallaan kasvattavan tietoisuutta MSC-sertifikaatista ja on näin osaltaan mukana edistämässä merten hyvinvointia ja varmistamassa, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville.

”Kalakaupan edelläkävijöinä erikssonilaiset työskentelevät väsymättä vastuullisuuden eteen ja ovat aina innokkaita oppimaan uutta. Tällainen esimerkillinen toiminta ansaitsee luonnollisesti myös palkinnon”, kertoo Vepsä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös