Ihmeellisen koukuttavaa tavaraa - Tunnetko jo tämän tuotteen?

Pirkka Parhaat rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä on tuote, jota tuhannet suomalaiset ovat innostuneet kokeilemaan. Nyt se on noussut puheenaiheeksi, ja tuotteen myynti on kolminkertaistunut kevään aikana. Miksi juuri tästä tuotteesta tuli hitti?

”Tämähän on aivan ihmeellisen koukuttavaa tavaraa! Tartuin purkkiin alkujaan työkavereiden suosituksesta viime kesänä, ja syksyllä julkaisin myös yhteistyöpostaukset Pirkka Parhaiden kanssa. Huomasin nopeasti tuotteen vieneen minut mennessään, ja nakkasin sitä sinne ja tänne. Varmaan se tavallisin käyttötapaus olisi ollut lisätä tätä erilaisiin nuudeliannoksiin, mutta itse huomasin, että tämä toimi loistavasti erilaisten kasvisten maustajana. Meillä tuli mökillä viime kesänä valtava avomaankurkkusato, ja käytin chiliöljyä ikään kuin sen marinadina. Hiljalleen laajensin muihinkin kasviksiin, kukkakaaliin, porkkanoihin, munakoisoon...”, kertoo ruokavaikuttaja Satu Koivisto omia kokemuksiaan tuotteesta.  

Sadun tavoin moni muukin ruokavaikuttaja innostui tuotteesta, ja esimerkiksi Instagramissa on jaettu vinkkejä siitä, mihin kaikkiin käyttötarkoituksiin tuote sopii. Pirkka Parhaat -sarjan kanssa yhteistyötä tekevä ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsen jakoi omalla kanavallaan vinkkejä tuotteesta ja sen käytöstä seuraajilleen.   

“Tuote todella herätteli seuraajieni makunystyröitä, ja saan edelleen palautetta tästä tuotteesta, osan niistä jaan omissa stooreissani. Moni huutelee myös perhepakkauksen puolesta, pieni purkki kun on helppo tuhota parissa päivässä - sen verran koukuttavaa se on. 

“Tuote on verrattain edullinen ja toisaalta valtavan monipuolinen mauste. Parasta tuotteessa on minusta se, että se lisää selvästi kasvisten kulutusta - tämän avulla paistettu valkokaalikin nousee elämykseksi!” jatkaa Gullichsen. 

Tuotteen myynti on kevään 2022 aikana kolminkertaistunut, ja somenäkyvyydellä on varmasti ollut tähän vaikutusta.  

“Tuotetta on hehkutettu niin paljon somessa, että uteliaisuus on saanut varmasti monen kokeilemaan sitä. Myyntidatasta olemme huomanneet kokeilijoiden hullaantuneen tuotteeseen, koska he ovat ostaneet sitä uudelleen tiheämmin kuin muita vastaavan tyyppisiä tuotteita”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan valikoimapäällikkö Marjo Jäske.   

Yhtenä menestyksen salaisuutena näyttäisi olevan siis tuotteen monikäyttöisyys. Mistä tuote keksittiin tuoda valikoimiin?   

Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuoteideat voivat tulla monesta paikasta. Joskus idea lähtee asiakastoiveesta, joskus K-ryhmän tuotekehitystiimillä on ajatus tuotteesta, joka esimerkiksi sopii johonkin tiettyyn trendiin, ja se halutaan tuoda kauppoihin. Pirkka Parhaat rapea valkosipulirouhe chili-seesamiöljyssä -tuotteen idea tuli tavarantoimittajalta.  

”Tanskassa vastaava tuote oli ollut erittäin suosittu, joten sitä ehdotettiin myös meille Pirkka Parhaat -sarjaan. Maistettuamme tuotetta, uskoimme kyllä sen suosioon Suomessakin, tuotettahan tekee mieli lusikoida purkista suoraan suuhun”, naurahtaa Jäske.  

Yhtenä syynä tuotteen suuren suosion taustalla on todennäköisesti ollut korona-aika, ja sen myötä kotona kokkailun kasvu, jolloin on kaivattu vaihtelua arkisiin ruokiin.  

“Ihmisillä on ollut kaukokaipuuta, kun matkailemaan ei ole päästy normaaliin tapaan. Tämä on kasvattanut aasialaistyyppisen ruoan valmistusta kotona. Uskoisin kuitenkin lopullisen syyn suosioon olevan monikäyttöisyyden: tuotteen kokeilijat huomasivat pian, että sitä voi lisätä melkein mihin vain, se sopii hyvin maustamiseen, tortillojen lisukkeeksi, pizzan päälle tai vaikka leivontaan”, kertoo Jäske. 

Kaikkien huulilla: Milloin saamme valikoimiin isomman purkin?    

Täydellisellä tuotteella on yksi piirre, josta tulee jatkuvasti palautetta: sitä toivotaan isompaan purkkiin.   

”Tuotteiden kehitys ei koskaan tapahdu yhdessä yössä. Olemme noteeranneet tämän toiveen, ja asia on parhaillaan selvityksessä. Vielä en kuitenkaan pysty kertomaan tarkkaa lanseerausaikataulua, toteaa Jäske.   

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös