K-Citymarket Riihimäki viettää Lähiruokapäivää itsenäisyyspäivän alla

K-Citymarket Riihimäellä vietetään lauantaina 4.12. Lähiruokapäivää. Tapahtumassa kymmenisen pientoimijaa esitteli tuotteitaan, ja päivä oli käynnistys lähiruokamyynnin tukemiseksi K-Citymarket Riiihimäellä jatkossa mm. lähiruokahyllyn muodossa. Kauppiaat Tiina ja Ilari Kontsas ovat aktiivisia lähiruoan puolestapuhujia, jotka käyvät jatkuvaa vuoropuhelua kymmenien lähiruoka- ja pientoimijoiden kanssa.

Kauppiaat Tiina ja Ilari kiertelivät mukana tapahtumassa juttelemassa asiakkaiden, esittelijöiden ja joulupukinkin kanssa. Kauppiaat vaikuttivat tyytyväisiltä siihen, että tapahtuma toteutui pandemiahaasteista huolimatta. Suurimmalle osalle esittelijöistä tapahtuma oli ensimmäinn noin kahteen vuoteen - tunnelma oli innostunut niin kauppiaiden, esittelijöiden kuin asiakkaidenkin puolelta. Joulupukin suosikki paikallistuotteista on Hammaskeijun ksylitolipastillit, jotka valmistetaan 500 metrin päässä K-Citymarket Riihimäeltä.

”Me haluamme panostaa kaupassamme erittäin paljon kotimaisten tuotteiden valikoimaan. Olemme jatkuvasti yhteydessäkymmeniin eri toimijoihin joista osa toimittaa tuotteita meille joko suoraan tai tukkujen kautta. Seuraavana vuonna tulemme nostamaan entistä enemmän pieniä toimijoita esille sekä markkinoinnissamme että itse myymälässä. Pystytämme mm. lähiruokapäädyn kaupan pääkäytävälle, jolloin yhä useampi asiakas törmää kauppareissullaan lähiruokatuotteisiin väkisinkin, vaikka ei niitä erityisesti etsisikään”, kauppias Tiina Kontsas sanoo.

Kauppiaiden tavoitteena on nostaa tietoisuutta suomalaisesta lähiruoasta ja auttaa sopivia tuottajia ja asiakkaita löytämään toisensa.

”Suomessa valmistetaan maailman laadukkaimpia tuotteita maailman puhtaimmasta luonnosta. Siksi on ilo olla välikätenä näiden tuotteiden myymisessä. Varsinkin koronan aikaan kotimaisten tuotteiden arvostus on noussut, ja niin pitääkin olla: meillä onkin valtavasti mahtavia tuotteita sekä tuottajia joista tulisi puhua enemmän!”, Kontsas lisää.

Koronapandemia on vaikeuttanut tilaisuuksien järjestämistä, mutta Lähiruokapäivä päätettiin järjestää turvatoimet huomioiden. Paikalle tulevat kymmenen edustajaa on sijoiteltu riittävän välimatkan päähän toisistaan, jotta ruuhkia ei pääse syntymään ja turvavälit säilyvät. Kaikilla edustajilla on tilaisuudessa maskit ja tarjolla käsidesiä.

”Meillä on kymmenkunta eri yritystä esittelemässä tuotteitaan. Suurin osa maistattaa, ja sitä varten olemmekin varanneet käsidesiä jokaisen edustajan pisteille. Kaupassa on myös käsienpesumahdollisuus asiakas-WC:ssä ja pullonpalautuksen yhteydessä. Osalla edustajista on myös erilaisia tarjouksia tai arvontoja. Päivän tavoitteena on yksinkertaisesti nostaa esille suomalaisia lähituotteita.  Varsinaista ohjelmaa ei ole, mutta loppuvuoden suosituin mies eli joulupukki vierailee kaupalla. Kaupan ulkopuolella on mahdollista ostaa myös Dollyn donitseja”, Kontsas sanoo.

Muutamia tapahtumassa vierailleita

Turkulaisen perheyritys Deliverden Heli Hietala maistatti tapahtumassa minttuglögiä, josta povataan joulun hittiä.

Asikkalalaisen Vilppulan tilan Heidi Lindqvist ja Anni Toukola maistattivat vadelmaglögiä.

Riihimäkeläisille Valiokin on lähiruokaa! Jogurtit valmistetaan parin kilometrin päässä K-Citymarketilta.

Nyhtökaurat valmistetaan Järvenpäässä.

Makulihan piste on K-Citymarket Riihimäellä vakituisesti, mutta tämänkin tuotteet tulevat läheltä: Tammelasta. Maistatuksessa oli Makulihan joulukinkkua, jota saa ostaa siivuinakin.

Kouvolalaisen makumarjan Veera Akkanen maistatti luomuglögihyytelöä ja luomu-mustaherukkahyytelöä. Veera vinkkasi hyytelöiden sopivan vaikkapa juustoille tai esimerkiksi kanarisottoon.

Pielisen kalan savumuikku ja luonnonkala ovat läheltä tulevia, ekologisia vaihtoehtoja tonnikalalle.

Knehtilän tila Hyvinkäältä maistatti tattarimuroja ja kauramysliä. Kuvassa oleva Peetro Sakki on tilan viljelijän poika.

Kultasuklaankin tuotteet tulevat läheltä, Iittalasta.

Takaisin ylös