Maailman vastuullisimmat yritykset listattu: Kesko valittiin maailman toiseksi vastuullisimmaksi ja Euroopan vastuullisimmaksi päivittäistavarakaupan yritykseksi

Kesko valittiin Euroopan vastuullisimmaksi päivittäistavarakaupan yritykseksi vuoden 2023 Maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalla. Global 100 -listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights. Kesko on ainoana yrityksenä maailmassa valittu listalle joka vuosi sen perustamisesta eli vuodesta 2005 alkaen.

Maailman 100 vastuullisinta yritystä valittiin yli 6 000 pörssiyritystä koskevan vastuullisuusarvioinnin perusteella. Yritysten vastuullista toimintaa arvioitiin 25 erilaisella ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittarilla.

Kesko sijoittui tänä vuonna päivittäistavarakaupan yrityksistä toiseksi parhaaksi maailmassa ja parhaaksi Euroopassa.

”Odotukset yritysten vastuullisuutta kohtaan kasvavat koko ajan. Kansainvälisenä edelläkävijänä pysyminen edellyttää jatkuvaa uudistumista. Olemme asettaneet tiukkoja tavoitteita vastuullisuustyöllemme kaikilla kolmella toimialallamme: ruokakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Tavoitteenamme on mahdollistaa asiakkaidemme vastuulliset valinnat edistämällä muutosta koko arvoketjussamme aina tuotannosta kulutukseen asti”, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.  

Kesko on maailman ainoa yritys, joka on valittu Global 100 -listalle joka vuosi listan olemassaolon ajan vuodesta 2005 alkaen. Kesko on tänä vuonna Global 100 -listalla sijalla 74. Suomesta mukaan valittiin Keskon lisäksi Kone, Neste ja Nordea.

Corporate Knights Inc.:n muodostaa kestävään liiketoimintaan erikoistunut Corporate Knights -lehti sekä tutkimusyksikkö, joka tuottaa yritysten vastuullista toimintaa arvioivia listauksia ja reittauksia. 

Lisätietoja:
Vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio, Kesko, puh. +358 1053 23712, riikka.joukio@kesko.fi
Sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, Kesko, puh. +358 1053 23540, hanna.jaakkola@kesko.fi
K-ryhmän viestintä, puh. +358 10 53 50200, viestinta@kesko.fi

Vuoden 2023 Global 100 -lista: 2023 Global 100 most sustainable companies – Corporate Knights

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on yli 15 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on yli 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 17 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.  www.kesko.fi

Takaisin ylös