Keskon ja Oriolan yhteisyrityksen perustaminen päätökseen

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 30.06.2017 KLO 10.00 1(2)

Uuden terveys-, kauneus- ja hyvinvointiketjun ensimmäiset liikkeet ja verkkokauppa avataan syksyllä.

Kesko ja Oriola kertoivat maaliskuussa perustavansa uuden koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yhteisyrityksen perustamisen 26.6.2017, ja yhtiön perustaminen on nyt saatettu päätökseen. Kumpikin sopimusosapuoli omistaa uudesta yhtiöstä 50 prosenttia.

Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju ja verkkokauppa. Toimintaa suunnitellaan laajennettavan lääkemyyntiin, mikäli apteekkilainsäädäntö muuttuu. Tämän vuoden aikana avataan noin 15 myymälää. Uuden kauppaketjun myötä Suomeen syntyy arviolta jopa 1 000 uutta työpaikkaa.

"Rakennamme yhdessä Oriolan kanssa johtavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointiketjun, johon suomalaiset luottavat. Keskolla on vankka kokemus päivittäistavarakaupasta sekä vahva K-kuluttajabrändi. Oriola puolestaan on arvostettu terveys- ja hyvinvointituotteiden jakelija sekä lääkealan asiantuntija. Kerromme ketjun nimestä, ensimmäisten liikkeiden sijainnista sekä myymälöiden tarkemmasta sisällöstä lähikuukausina", toteaa Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

"Olemme iloisia, että yhteisyrityksen perustaminen on nyt saatettu päätökseen ja sen toiminta voi alkaa. Yhteisyrityksen toiminnan valmistelu yhdessä Keskon kanssa on sujunut erinomaisesti ja uuden ketjun ensimmäiset liikkeet avataan syksyllä", kertoo Oriolan varatoimitusjohtaja ja palvelut-liiketoiminta-alueen johtaja Kimmo Virtanen.

Kesko ja Oriola investoivat ensivaiheessa yhteisyritykseen yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

Kesko ja Oriola kertoivat yhteisyrityksen perustamisesta pörssitiedotteella 13.3.2017. Tulevaan yhtiöön on nimetty kevään aikana johtoryhmä. Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi luvan yhtiön perustamiselle 26.6.2017.

Lisätietoja:

Karoliina Partanen, viestintäjohtaja, päivittäistavarakauppa, Kesko Oyj, puh. 040 584 5298, e-mail: karoliina.partanen@kesko.fi
Leena Lahti, viestintäpäällikkö, Oriola Oyj, puh. 050 367 3304, e-mail: leena.lahti@oriola.com

K-ryhmä

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 28 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

 

Oriola

Oriola on suomalainen pörssiyhtiö, joka toimii lääkkeiden ja terveys- ja hyvinvointituotteiden vähittäis- ja tukkukaupassa. Oriolalla on vahva asema Ruotsin, Suomen ja Baltian lääkemarkkinoilla. Edistämme ihmisten hyvinvointia varmistamalla, että lääkkeet ja terveydenhuollon kuluttajatuotteet ja palvelut toimitetaan turvallisesti ja tehokkaasti asiakkaillemme. Oriolan liikevaihto on 1,6 miljardia euroa, yhtiöllä on 2821 työntekijää ja 325 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. www.oriola.com

Takaisin ylös