Kesko ja Oriola-KD perustavat koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.03.2017 KLO 09.00 1(2)

Kesko ja Oriola-KD perustavat koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun

Kesko Oyj ja Oriola-KD Oyj lähtevät rakentamaan Suomeen aivan uudenlaista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kauppaketjua. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju ja verkkokauppa. Toimintaa suunnitellaan laajennettavan lääkemyyntiin, mikäli lainsäädäntö muuttuu.

"Yhteisyrityksessä kaksi vahvaa ja vastuullista suomalaista toimijaa yhdistää voimansa. Keskolla on vankka kokemus päivittäistavarakaupasta sekä vahva K-kuluttajabrändi. Oriola-KD puolestaan on arvostettu terveys- ja hyvinvointituotteiden jakelija sekä lääkealan asiantuntija. Lähdemme yhdessä rakentamaan johtavaa terveys-, kauneus- ja hyvinvointiketjua, johon suomalaiset luottavat. Suunnittelemme laajentavamme toimintaa lääkemyyntiin lainsäädännön niin salliessa, lääketurvallisuudesta tinkimättä ja palvelua ja asiantuntemusta korostaen. Uuden kauppaketjun myötä Suomeen syntyy arviolta jopa 1 000 uutta työpaikkaa", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Kumpikin sopimusosapuoli omistaa uudesta perustettavasta yhtiöstä 50 prosenttia. Kesko ja Oriola-KD investoivat ensivaiheessa yhteisyritykseen yhteensä noin 25 miljoonaa euroa. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju. Ensimmäiset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kaupat avataan syksyllä 2017, ja tämän vuoden aikana tavoitteena on avata yhteensä 15 myymälää. Kaupat tulevat toimimaan sekä perinteisinä myymälöinä että verkossa.

Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Asian käsittely saataneen päätökseen viimeistään vuoden 2017 kolmannella vuosineljänneksellä.

Oriola-KD:lla on vahva asiantuntemus ja pitkä kokemus hyvinvointi- ja terveystuotteiden sekä lääkkeiden kaupasta Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön omistama Kronans Apotek on Ruotsin markkinoiden kolmanneksi suurin apteekkiketju.

Suomenkielinen tiedotustilaisuus tänään kello 13.00
Kesko ja Oriola-KD järjestävät tiedotustilaisuuden tänään maanantaina 13.3.2017 klo 13.00 Hotelli Havenissa osoitteessa Unioninkatu 17, Helsinki.

Lisätietoja:
Jorma Rauhala, toimialajohtaja, päivittäistavarakauppa, p. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi
Karoliina Partanen, viestintäjohtaja, päivittäistavarakauppa, p. 010 53 20744, karoliina.partanen@kesko.fi

Kesko Oyj

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

K-ryhmä
Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 30 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Oriola-KD
Oriola-KD on suomalainen pörssiyhtiö, joka toimii lääkkeiden ja terveys- ja hyvinvointituotteiden vähittäis- ja tukkukaupassa. Oriola-KD:llä on vahva asema Ruotsin, Suomen ja Baltian lääkemarkkinoilla. Edistämme ihmisten hyvinvointia varmistamalla, että lääkkeet ja terveydenhuollon kuluttajatuotteet ja palvelut toimitetaan turvallisesti ja tehokkaasti asiakkaillemme. Oriola-KD:n liikevaihto on 1,6 miljardia euroa, yhtiöllä on 2 821 työntekijää ja 325 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. www.oriola-kd.com

Takaisin ylös