Kahvi- ja teelinjaus

Kaikki K-ryhmän Pirkka, K-Menu ja Menu -tuotesarjojen kahvit ja teet ovat kestävämpää alkuperää.

Miljoonat pientuottajat saavat ansionsa kahvin ja teen viljelystä. Kahvi ja tee vaikuttavat merkittävästi tuotantomaidensa talouteen ja työllisyyteen.

Kahvi ja tee kuuluvat raaka-aineisiin, joihin liittyy useita kestävän kehityksen haasteita, kuten vesien saastuminen, luonnon monimuotoisuuden väheneminen, maaperän eroosio, maatalouskemikaalien käyttö, metsien hävittäminen ja ihmisoikeusloukkaukset.

Kaikki K-ryhmän Pirkka, K-Menu ja Menu -tuotesarjojen kahvit ja teet ovat kestävämpää alkuperää eli niiden alkutuotannon vastuullisuus on sertifioitu.

Hyväksytyt sertifioinnit

Kahvin ja teen sosiaalisen vastuun sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy:
• Reilu kauppa -sertifioinnin
• Rainforest Alliance/UTZ -sertifioinnin

Kahvi- ja teelinjaus on julkaistu 13.6.2022.

Kahvi- ja teelinjauksen tavoitteiden eteneminen 2022

Vuonna 2022 myydystä Pirkka- ja K-Menu-tuotesarjojen kahvista 100 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance -sertifioitua oli 99 % ja Reilu kauppa -sertifioitua 1 %. Pirkka- ja K-Menu-tuotesarjojen teestä 99 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance -sertifioitua oli 94 % ja Reilu kauppa -sertifioitua 6 %.

Vuonna 2022 myydystä Kespron Menu-kahvista ja -teestä 100 % oli kestävämpää alkuperää, josta Rainforest Alliance/UTZ -sertifioitua oli 100 %.

Edistyminen 2018-2022:

  2022 2021 2020 2019
Pirkka ja K-Menu -kahvit kestävämpää alkuperää, % 100 100 100 100
Pirkka ja K-Menu -teet kestävämpää alkuperää, % 99 83 64 48
Menu-kahvit kestävämpää alkuperää, % 100 100 100 100
Menu-teet kestävämpää alkuperää, % 100 100 100 100
Takaisin ylös