Miljoonat pientuottajat saavat ansionsa kahvin ja teen viljelystä. Kahvi ja tee vaikuttavat merkittävästi tuotantomaidensa talouteen ja työllisyyteen.
Kahvi ja tee kuuluvat raaka-aineisiin, joihin liittyy useita kestävän kehityksen haasteita, kuten vesien saastuminen, luonnon monimuotoisuuden väheneminen, maaperän eroosio, maatalouskemikaalien käyttö, metsien hävittäminen ja ihmisoikeusloukkaukset.
Kaikki K-ryhmän Pirkka, K-Menu ja Menu -tuotesarjojen kahvit ja teet ovat kestävää alkuperää eli niiden alkutuotannon vastuullisuus on sertifioitu.
Kahvin ja teen sosiaalisen vastuun sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy:
• Reilu kauppa -sertifioinnin
• Rainforest Alliance/UTZ -sertifioinnin
Kahvi- ja teelinjaus on julkaistu 13.6.2022.
Sertifioinnin osuus [%] | 2021 | 2020 | 2019 |
Pirkka ja K-Menu -kahvit | 100 | 100 | 100 |
Pirkka ja K-Menu -teet | 83 | 64 | 48 |
Menu-kahvit | 100 | 100 | 100 |
Menu-teet | 100 | 100 | 100 |