K-Market Mustikan uudelle kauppiaalle ruoka on kutsumus

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 19.11.2025 Ylivieskan K-Market Mustikassa aloittaa kauppiasuransa 11.1.2026 Aku Heinonen (37), hänellä on työuraa ravintola-alalta kokista ravintolapäällikköön.

”Kauppiasuran aloittaminen Ylivieskassa ja Mustikan kaltaisessa kaupassa on hienoa ja tottakai jännittävää!”, Aku kertoo. ”Kauppias Aleksi Holmala on tehnyt erinomaista työtä kaupalla, ja tämän perustan päälle on hyvä lähteä kehittämään toimintaa edelleen sekä tuomaan uusia ideoita. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan asiakkaisiin ja henkilökuntaan.”

”Ruoka-asiat ovat minulle lähellä sydäntä, ja panostamme entistä vahvemmin Mustikan. ruokaisuuteen”, Aku linjaa. Tulemme uudistamaan ja laajentamaan ajan saatossa valikoimaa niin, että asiakkaiden on entistä helpompaa tehdä myös suuremmat ruokaostokset Mustikasta. Lisäksi tuomme valikoimaan aiempaa enemmän paikan päällä valmistettuja helposti mukaan otettavia eväitä.”

Hedelmä- ja vihannes- sekä leipäosastot muodostavat ruokakorin perustan, ja siksi ne tulevat olemaan myös Mustikan valikoiman keskeisiä painopisteitä. Tuoreus, runsaus ja sesonkien huomioiminen ovat tekijöitä, joita asiakkaat arvostavat ja odottavat, kun näistä osastoista puhutaan, ja näihin myös panostetaan. Lisäksi paistopisteen tarjontaa laajennetaan, jotta sieltä voidaan tarjota entistä monipuolisempi ja houkuttelevampi valikoima.

Ripaus huumoria ja pilkettä silmäkulmassa

”Työskentely ruuan parissa on minulle kutsumus”, toteaa Aku. ”Olen työskennellyt aikaisemmin ravintola-alalla. Tämä antaa minulle hyvän pohjan toimia ruokakauppiaana ja rohkeuden lähteä kokeilemaan erikoisempiakin ruokatrendejä. Asiakas voi aina tulla kertomaan toiveensa tai kysymään ruokavinkkejä ja ideoita, mietimme ratkaisuja sitten yhdessä.”

”Kuunteleminen ja aito läsnäolo ovat asiakaspalvelun kulmakiviä. Kun tähän lisätään vielä mukaan ripaus huumoria ja pilkettä silmäkulmaan, niin uskon että hyvä tulee”, Aku sanoo. ”Aluksi haluan tutustua kaupan henkilökuntaan ja asiakkaisiin rauhassa. Tutustumiskahvit järjestetään aloittamisen jälkeen ja siitä ilmoitetaan mm. kaupan somekanavissa.”

Hävikkikasseja, Last chance-hylly ja hyvä ilmapiiri

”Vastuullisuus on olennainen osa meidän päivittäistä toimintaamme kaupalla Haluamme kannustaa myös asiakkaita vastuullisiin valintoihin. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen ruokahävikin pienentämiseksi. Kaupalla on käytössä Last chance -hylly, josta asiakkaat löytävät helposti päiväyslaputetut tuotteet. Sen lisäksi hevi- ja leipäosastoilla tullaan hyödyntämään esimerkiksi hävikkikasseja, jotta ruokahävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän.”

”Vastuullisena työnantajana toimiminen on itselleni tärkeää ja merkityksellistä”, Aku sanoo. ”Rakennamme kauppaa tiiminä yhdessä henkilökunnan kanssa. Henkilökunnan hyvinvointi ja hyvä ilmapiiri ovat itselleni tärkeitä arvoja, jotka lopulta näkyvät varmasti asiakkaillekin asti.”

Aku on aloittanut kaupan työt muutama vuosi sitten K-Citymarket Kuusamossa, missä hän sai toimia monipuolisesti kaupan eri tehtävissä ja vastuurooleissa. Hän aloitti siellä myös kauppiasvalmennuksen ja siirtyi jatkamaan sitä Taivalkoskelle K-Market Taivaltorille. ”Kiitokset tärkeistä neuvoista ja tuesta kasvattajakauppiailleni Niina Aholle Taivalkoskelle sekä Vuokko ja Kim Ulanderille Kuusamoon!”.

”Luonto on itselleni suuri voimavara, ja vapaa-aika kuluu usein lenkkeillessä ja luonnosta nauttien. Kotona kokkailen paljon, usein samalla äänikirjoja kuunnellen. Innostun testailemaan erilaisia ruokavillityksiä helposti ja luulenkin että tämä helposti innostuminen tulee näkymään myös kaupan toiminnassa ja valikoimassa!”, Aku kertoo vapaa-ajastaan.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös