K-Market Merihaan kauppiaaksi Masato Ikeda - työuraa Michelin-ravintoloissa Lontoossa ja New Yorkissa
K-Market Merihaan kauppiaaksi Masato Ikeda - työuraa Michelin-ravintoloissa Lontoossa ja New Yorkissa
25.09.2025
K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.9.2025
Helsingin Merihaan K-Marketin kauppiaana aloittaa joulukuun alussa Masato Ikeda (49).
Kaupan työssä tullaan näkemään myös puoliso Kaisa-Reeta ”Kaisku” Ikeda (36), mutta hän jatkaa päivätyötä omalla alallaan.
”Olen innoissani saadessani juuri Merihaan ensimmäiseksi kaupakseni”, Masato kertoo. ”Iso kiitos kuuluu Esa Rantalalle, joka on ollut Merihaan kauppiaana pitkään ja hän on ollut iso osa Merihaan yhteisöä. Merihaka onkin minulle ennestään tuttu vuosien takaa asuessani siellä 1996-2001.”
Nykyinen kauppias Esa Rantala on toiminut K-Market Merihaan kauppiaana liki 12 vuotta. ”Asiakkaista on tullut tänä aikana hyviä tuttuja. Nyt on aika kiittää heitä, henkilökuntaani ja yhteistyökumppaneita. Haluan myös toivottaa onnea ja menestystä uudelle kauppiaalle.”
Aukioloaikoja laajennetaan ja palveluita lisätään
Masatolla on selkeät suunnitelmat K-Market Merihaan suhteen. ”Lisäämme kaupan palveluita, jotta voimme palvella asiakkaita entistäkin paremmin. Täydennämme pakettipalveluita, jotta merihakalaiset saavat nämä palvelut läheltä. Otamme alkuvuodesta käyttöön Woltin palvelut ja laajennamme aukioloaikoja ma-la klo 7-23 ja su klo 9-22”, Masato listaa. ”Tulemme myös tekemään kaupassamme erä- ja tarjouskauppaa sekä panostamme siihen, että kaupasta löytyy aina myös edullisia vaihtoehtoja ja paljon hyviä omia tarjouksiamme eri tuotteista.”
Hevissä sesongit huomioon ja Päivän leipä ja leivonnainen -konsepti
Hedelmä- ja vihannesosasto kulkee luonnon sesonkien mukaan. ”Aikaisemmalta uraltani kokkina olen tottunut valmistamaan ruokaa sesongin tuotteista, jolloin tuote on parhaimmillaan”, Masato sanoo. Leipäosastolla panostetaan kaupan omapaistovalikoimaan ja yhteistyöhön lähileipomoiden kanssa. ”Haluammekin kuulla asiakkaidemme toiveita näihin liittyen. Tarkoituksena on aloittaa Päivän leipä ja päivän leivonnainen-konsepti asiakastoiveiden mukaisesti.”
Helposti lähestyttävä Merihaan oma kyläkauppias
”Haluan olla helposti lähestyttävä Merihaan oma kyläkauppias. Pyrin siihen, että asiakas poistuu kaupalta paremmalla tuulella kuin sinne tullessaan, ja jos meiltä ei jotain löydy, sille pyritään aina löytämään vaihtoehto”, uusi kauppias lupaa. ”Joulukuussa järjestämme glögitarjoilun tutustumisen ja kauppiasurani aloittamisen merkeissä.”
Hävikin hallintaa usein eri toimin
”Vastuullisuustyötä haluamme jatkaa edellisen kauppiaan jalanjäljissä ”Vieläkin hyvää”-tarjoushinnoittelulla hävikin välttämiseksi. Kaupalle tulee Last chance-piste.
Lisäksi käyttöön tulee Resque-sovellus ja lopun hävikin lahjoitamme hyväntekeväisyyteen. Kierrätämme kaikki jätteet vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti. Työntekijöiden hyvinvointi on meille myös tärkeää.”
Laaja ravintola-alan ja ruokakaupan työkokemus
Masato on syntynyt Helsingissä ja omaa japanilaiset sukujuuret isänsä puolelta. Hänelllä on upea ura kokkina ja ravintola-alalla ympäri maailmaa. Hän on toiminut mm. Michelin-tähti ravintoloissa Lontoossa ja New Yorkissa. Hän on myös toiminut yrittäjänä henkilöstövuokrausyrityksessä. Kaupan alan kokemusta Masatolla on 13 vuotta, joista suurin osa kauppias Jouni Ekholmin kaupoissa K-Supermarket Mustapekassa, K-Market Pikkupekassa ja Pikkusiskossa. Kaisku puolestaan on työskennellyt kaupan alalla vuodesta 2006 aloittaen Intersportista ja ollut myymäläpäällikkönä urheiluliikkeissä pääkaupunkiseudulla ja ruokakaupan puolella vuodesta 2015 niin ikään Jouni Ekholmin kaupoissa. Hän on tehnyt omaa uraa niin urheilun parissa kuin yksityisellä terveysalalla.
”Laaja kaupan alan osaaminen eri osastoilta ja eri kokoista kaupoista on tuonut varmuutta tekemiseen. Haluan kiittää kasvattikauppiastani Jouni Ekholmia kauppiasuran mahdollistamisesta sekä luottamuksesta. Lisäksi haluan kiittää kaikkia työkavereitani, joista jokaiselta olen oppinut paljon, ja sen ansiosta olen saanut varmuutta oman kauppiasuran aloittamiseen”, Masato lähettää terveisensä.
Intohimona luonto
Vapaa-aika Masatolla kuluu lasten harrastusten parissa. ”Rentoudumme koko perheen voimin parhaiten luonnossa aktiivisesti liikkuen ympäri vuoden, sielläkin luonnon sesongin antien perässä sekä mökkeillen. Seuraamme paljon urheilua ja harrastamme myös avantouintia”, Masato kertoo.