Kesko jatkaa päivittäistavarakaupan kauppapaikkaverkoston kasvattamista – Uudet K-Citymarketit Kuopion Haapaniemeen ja Lempäälän Ideaparkiin

Kesko jatkaa kasvustrategiansa mukaisesti päivittäistavarakaupan kauppapaikkaverkoston kasvattamista ja uudistamista rakentamalla uudet K-Citymarketit Kuopion Haapaniemeen ja Lempäälän Ideaparkiin. Hypermarket-formaattia edustavan K-Citymarketin myynti on kasvanut Suomessa merkittävästi ja sen vaikutus päivittäistavarakaupan kannattavuuteen ja markkinaosuuteen on olennainen.   

”Jatkamme kauppaverkostomme uudistamista ja vahvistamista. Lähivuosina avattavat hypermarketit ovat merkittävässä roolissa Keskon markkinaosuuden vahvistamisessa ja myynnin edelleen kasvattamisessa”, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.

”Kesko osti Kuopion Haapaniemessä sijaitsevan tontin jo vuonna 2007. Sijainti hyvien liikenneyhteyksien äärellä nopeasti kehittyvällä ja kasvavalla alueella on erinomainen. Kauppa sijoittuu pääväylän varteen lähelle Kuopion keskustaa ja toimii lähimpänä K-Citymarketina alueen 50 000 asukkaalle”, kertoo Akseli.

Kuopioon nousevan uuden K-Citymarketin koko tulee olemaan noin 12 000 neliömetriä jakautuen elintarvikkeille, käyttötavaralle ja etumyymälöille. Pysäköintipaikkoja tulee lähes 500 asiakkaalle. Kaupan rakennuslupa on käsittelyssä ja tavoite kaupan avaamiselle on alkuvuodesta 2026.

"Olemme iloisia, että voimme laajentaa K-Citymarket-verkostoamme myös kehittyvässä ja vilkkaiden liikenneyhteyksien varrella sijaitsevassa Lempäälässä. Ideapark on kehittänyt toimintaansa määrätietoisesti ja asiakkaat sekä Pirkanmaalta että laajemminkin ovat löytäneet sen. Lempäälän Ideapark on myös yksi Suomen merkittävimmistä matkailukohteista. Sijainti sopii hyvin K-Citymarket-verkostomme kehittämiseen. Uskomme, että uusi hypermarket osaltaan lisää koko kauppakeskuksen vetovoimaa", Akseli jatkaa

Lempäälän uusi K-Citymarket toteutetaan Ideaparkin eteläpäätyyn rakennettavaan laajennusosaan. K-Citymarketin koko tulee olemaan noin 7000 neliömetriä, mikä jakaantuu elintarvikkeelle ja käyttötavaralle. Kaupan rakentaminen alkaa tänä vuonna ja tavoite kaupan avautumisen ajankohdaksi on vuonna 2025.

Kesko on aiemmin ilmoittanut rakentavansa K-Citymarketin Vantaan Kivistöön. Lisäksi yhtiö laajentaa tänä vuonna Helsingin Vuosaaressa Kauppakeskus Columbuksessa olevan K-Supermarketin K-Citymarketiksi. Yhtiö on myös ostanut Lahdesta ns. Luhdan korttelista tonttialueen, jolle rakennetaan uusi Paavolan K-Citymarketin korvaava hypermarket. Lisäksi Kesko suunnittelee rakentavansa uuden K-Citymarketin Porvooseen. Yhtiö on myös ostanut Espoontorin kauppakeskuksen hallintaan oikeuttavan osake-enemmistön jatkaakseen kauppakeskuksen kehittämistä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Kauppakeskukseen on suunnitteilla isompi K-ruokakauppa. Vuoden 2024 aikana Kesko tulee remontoimaan ja uudistamaan yhteensä 13 K-Citymarketia. 

”Olemme uudistaneet K-ruokakauppoja noin miljardilla eurolla viime vuosina. Keskon kasvustrategian mukaisesti investoimme päivittäistavarakauppaverkoston kehittämiseen vuositasolla 200–250 miljoonaa euroa”, Akseli kertoo.  

Lisätietoja antavat
päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, puh. 010 53 23490, 
aluejohtaja Jesse Kohonen (Kuopio), puh. 040 572 4031,
aluejohtaja Jari Alanen (Tampere), puh. 050 62026 ja
sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, puh. 010 53 23540. 
K-ryhmän viestinnän päivystys (ark. klo 9–16), puh. 010 53 50200, viestinta(at)kesko.fi

Kesko Oyj
JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös