Kesko valittiin Dow Jones -vastuullisuusarvioinnissa Euroopan parhaaksi yritykseksi toimialallaan

Kesko on valittu toisena peräkkäisenä vuonna toimialansa (Consumer Staples Distribution & Retail) parhaana eurooppalaisena yrityksenä Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World ja DJSI Europe -indekseihin. Maailmanlaajuisessa DJSI World -indeksissä Kesko on toimialansa neljänneksi paras yritys. Keskon pitkäaikaisen menestyksen pohjana on vastuullisuuden määrätietoinen edistäminen kaikilla kolmella toimialalla: päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

”Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja kansainväliseen kärkeen pääsy osoittaa, että strategiamme etenee oikeansuuntaisesti kaikilla toimialoillamme. Vastuullisuus on meillä Keskossa ja koko K-ryhmässä kaiken tekemisen ytimessä, ja se edellyttää jatkuvaa toiminnan kehittämistä. Asiakkaillemme vastuullisuus näkyy esimerkiksi K-ruokakauppojen kestävissä valikoimissa, K-Rauta-kauppojen ja Onnisen vihreän siirtymän ratkaisuissa sekä K-Auton täyssähköautomallistoissa”, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksien arviointiin kutsuttiin tänä vuonna yli 13 000 pörssiyritystä ympäri maailman. DJSI World -indeksiin valittiin kattavan vastuullisuusarvioinnin perusteella kunkin toimialan maailman parhaimmisto. DJSI Europe -indeksi listaa kestävän kehityksen edelläkävijät Euroopassa.

Vastuullisuusarvioinnissa yrityksiä arvioitiin useiden ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun sekä taloudellisen vastuun ja hyvän hallinnon kriteereiden mukaan. Ympäristöosiossa Kesko sai erinomaisen tuloksen muun muassa ilmastostrategiasta, päästövähennyksistä javesiriskien hallinnasta. Sosiaalisen vastuun osiossa parhaat pisteet toivat ihmisoikeudet ja ravitsemus sekä taloudellisen vastuun ja hyvän hallinnon osiossa eettisyys ja vaatimustenmukaisuus.

Vastuullisuusstrategiaa edistetään Keskossa ja K-ryhmässä jatkuvasti monella rintamalla. Syksyllä 2023 Kesko sitoutui asettamaan tieteeseen perustuvat pitkän aikavälin päästötavoitteet, joiden mukaisesti yhtiö pyrkii vähentämään koko arvoketjunsa päästöt nettonollaan vuoteen 2050 mennessä. Keskon keskusvaraston hävikkipaprikoita hyödyntävä Hyvis paprika-linssikeitto valittiin tänä vuonna Suomen vastuullisin tuote -kilpailun Ruoka ja juoma -kategorian voittajaksi. Parhaillaan valmisteilla on kaikkia toimialoja koskeva biodiversiteettitiekartta ja luontokatoa ehkäisevien tavoitteiden asettaminen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös