K-ryhmän myynti kasvoi Keskon pääkaupunkiseudun alueella 4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-syyskuussa Keskon pääkaupunkiseudun alueella yhteensä 1 895,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 4,0 %.

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 189,4 miljoonaa euroa ja siinä oli kasvua 4,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 386,8 miljoonalla eurolla. Auto- ja vapaa ajan kaupan myynnin arvo oli 319,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 15,7 %.

”K-ryhmän myynnin kasvu jatkui pääkaupunkiseudulla vahvana myös nykyisessä markkinaympäristössä”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Kaikkien päivittäistavarakaupan ketjujen myynti kasvoi. Autokaupan kasvu oli yli 22%, joka kertoo uusien autojen saatavuuden parantumisesta ja toimitusaikojen lyhentymisestä. Vaihtoautojen kauppa on kehittynyt erityisen voimakkaasti”, Sivula luonnehtii.

”Talouden alavire ja kuluttajien varovaisuus näkyvät rakentamisen ja talotekniikan myynnin kasvun tasaantumisessa. Erityisesti asuinrakentamisen hiljentymiseen liittyvien uutisten taakse uhkaa peittyä, että edelleen rakennetaan runsaasti, ja rakennustarvikkeiden myynti K-ryhmässä on säilynyt erittäin korkealla tasolla”, Sivula jatkaa.

K-ryhmä jatkaa strategiansa mukaisesti kauppapaikkaverkostonsa vahvaa kehittämistä pääkaupunkiseudun kasvavassa markkinassa. Vuosaaressa K-Supermarket kasvaa K-Citymarketiksi ja Vantaan Kivistössä on alettu rakentaa uutta K-Citymarketia. Kesko osti syyskuussa Espoontorin kauppakeskuksen ja on ryhtynyt valmistelemaan kauppakeskuksen jatkokehittämistä. Malmilla K-Citymarketin uudistustyöt ovat käynnissä.

Vuodenvaihteessa Espoossa avattiin K-Supermarket Kunkku ja Onninen Mega Express. Espoon Otaniemessä avattiin viikko sitten K-Market Maarinsolmu ja Helsingissä Lyyra-kortteliin avautuu marraskuussa uusi K-Market Lyyra.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös