K-Lataus-verkostoon 100 uutta latausasemaa ja suurteholatauspisteiden määrä yli tuplaantuu – tehokkaan latauksen kysynnän kasvu on merkittävää

K-Auton sähköautojen latausverkosto K-Lataus kattaa kuluvan vuoden lopussa yli 300 latausasemaa eri puolilla Suomea. Lisäksi nykyverkostossa noin 50 latausaseman tehoja kasvatetaan ja latauspisteiden määrää lisätään. Tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä K-Lataus-asemat palvelevat sähköautoilijoita lähes 1800 latauspisteellä. Alkuvuoden aikana K-Lataus-verkoston latausmäärät ovat yli kaksinkertaistuneet verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2022.

”Latausten painopiste on siirtynyt entistä vahvemmin suurteholataukseen. Tähän kehityskulkuun vastaamme vuoden 2023 kasvusuunnitelmilla. Verkostomme laajenee merkittävästi paitsi latausasemien määrällä mitattuna, mutta myös tehojen määrää kasvattamalla. Kun yhä useampi Suomen teillä kulkeva auto on sähköauto, suurteholatauksen suosio kasvaa merkittävästi myös tulevina vuosina”, K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen arvioi.

Nykyhetkellä lähes kaikki K-Latauksen asemat tarjoavat nopeaa suurteholatausta. Kuluvana vuonna tehokkaiden latauspisteiden määrä kasvaa merkittävästi, kun K-Lataus-verkostoon tulee lähes 400 uutta suurteholatauspistettä. K-Lataus-verkosto palvelee jo Hangosta Äkäslompoloon, ja maantieteellistä kattavuutta parannetaan entisestään avaamalla suurteholatausasemia esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomeen.

Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on kotimaisella tuulivoimalla tuotettua, joten K-Lataus-verkostossa autonsa lataava voi liikkua autollaan päästöttömästi.

Alkuvuoden kasvu ylitti jopa ennusteet – sähköautoilun suosion kasvu näkyy latausasemilla

Alkuvuosi 2023, tammikuusta toukokuuhun, on ollut vilkas K-Lataus-asemilla. Vastaavaan ajankohtaan vuonna 2022 verrattuna latausmäärät ovat yli kaksinkertaistuneet, ja sähköä on toimitettu 200 prosenttia enemmän. Erityisen paljon lataukset ovat kasvaneet verkoston laajennetuilla asemilla, mikä kertoo siitä, että suosituimmilla latausasemilla kysyntä kasvaa voimakkaasti entisestään.

”Kasvuluvut kertovat, että yhdellä latauskerralla asiakkaat lataavat enemmän sähköä. Se puolestaan tarkoittaa, että latausasemillamme asioi entistä useammin täyssähköauto ja toisaalta suurteholatauslaitteita käytetään koko ajan enemmän. Tuplasimme K-Lataus-verkostomme koon viime vuoden aikana sekä laajensimme merkittävästi olemassa olevia latausasemia. Jatkamme liikenteen vihreän siirtymän vauhdittamista edelleen,” Määttänen kuvailee.

K-Latauksen asiakaskanta on kasvanut alkuvuoden aikana 70 prosenttia ja aktiivisten asiakkaiden määrä lähes kaksinkertaistui verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2022. Alkuvuoden aikana K-Lataus-asemilta on ladattu yli kaksi kertaa enemmän sähköä kuin koko vuonna 2021 yhteensä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös