Tampereen K-Citymarket Turtolan mittava remontti valmistui – 600 lisäneliön myötä kaupan elintarvikevalikoima kasvoi jo yli 30 000 tuotteeseen

Uudistustyöt K-Citymarket Turtolassa ovat valmistuneet. Liiketilojen kokonaisuudistuksen myötä jokainen osasto on uudistettu ja valikoimat kasvaneet merkittävästi. Myös kaupan ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen on uudistuksen yhteydessä panostettu, kun talotekniikka ja kylmälaitteet uudistettiin. Kaupan kruunu on täysin uudistunut palvelutiskin ruoka-alue, Turtola Kitchen.

Remontin myötä K-Citymarket Turtolan ilme on muuttunut lattiasta kattoon. Asiakkaalle remontin tulokset näkyvät mm. kaupan myymäläkalusteiden vaihduttua uusiin: kaupan jokainen osasto on uusittu niin elintarvike- kuin käyttötavarapuolella.

”Haluamme palvella asiakkaita tuttuun tapaan mahdollisimman hyvin, ja sitä remontillakin tavoiteltiin.  Elintarvikeosasto on remontissa uudistettu lattiasta kattoon ja olemmekin saaneet asiakkailta runsaasti kiitosta onnistuneesta yleisilmeestä. Myymäläjärjestelyillä saimme lisää tilaa elintarvikkeille, ja lisätilaa on jaettu eri osastoille, mikä on mahdollistanut valikoimien laajentamisen asiakastoiveiden perusteella. Meiltä saa jo yli 30 000 eri tuotetta”, kauppias Marko Vainikainen sanoo.

K-Citymarket Turtolan remontti toteutettiin pitkälti asiakastoiveiden pohjalta. Asiakastoiveita toteutettiin paitsi tuotteiden ja palveluiden suhteen, myös asiointikokemusta silmällä pitäen.

”Kuuntelimme asiakastoiveita remontin jokaisessa vaiheessa ja tietysti vastedeskin. Erityisesti kiitosta olemme saaneet kruununjalokivemme Turtola Kitchenin lisäksi myös aiempaa selkeämmistä opasteista, jotka tekevät asioinnista entistäkin vaivattomampaa. Yksittäisistä asiakastoiveista suurin täytetty toive oli pullonpalautuskone TOMRA R1 -koneen eli niin sanotun pullomyllyn tulo Tampereelle. Halusimme ehdottomasti säilyttää remontissa myös asiakkaidemme rakastaman, edullisen eräalueen: viime aikoina hinta on noussut yhä tärkeämmäksi useammalle asiakkaalle”, Vainikainen sanoo.

Uudistuksen yhteydessä K-Citymarket Turtolasta tuli entistäkin ympäristöystävällisempi. Uudet kylmäkalusteet toimivat hiilidioksidilla ja ovat aiempaa energiatehokkaammat ja näin myös ympäristöystävällisemmät. Samalla talotekniikka uudistettiin, mikä pienentää kaupan hiilijalanjälkeä.

Tampere on Suomen kanapääkaupunki – Turtola Kitchen vastaa toiveisiin

Suurimmat muutokset on tehty palvelutiskien ruoka-alueella, Turtola Kitchenissä, joka on uudistunut ja saanut valikoimaansa lukuisia uusia toimintoja. Vainikaisen tavoitteena on tarjota asiakkaille heidän toivomiaan, yhä laadukkaampia, ravintolatasoisia ruokia kotiin vietäväksi.

”Uudistuneen Turtola Kitchenin ehdoton kruunu on Turtola Fried Chicken -kanabaari, josta asiakkaamme pystyvät kasaamaan itsepalvelutiskistä haluamansa kana-annoksen kastikkeineen. Asiakkaat rakastavat näitä uutuuksia, onhan Tampere on paitsi Suomen siipipääkaupunki, myös kanapääkaupunki: Tampereella K-ruokakaupoista ostetaan muuta maata enemmän kaikenlaisia kanatuotteita”, Vainikainen kertoo.

Samassa yhteydessä Turtola Kitcheniin on avattu maan K-Citymarketeista ensimmäisenä SMOKERY-savustamo. Savustamossa valmistetaan sekä erilaisia lihoja että kaloja, joita savustetaan hiljalleen jopa 11 tunnin ajan. Alto-Shaam-savustin on ikoninen yhdysvaltalaistuote, mutta savustamossa nojataan vahvasti tamperelaisosaamiseen: yhteistyökumppanina savustamossa on Poppamies.

”Olen tehnyt Poppamiehen kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2007 ja nyt yhteistyömme saa uuden muodon, kun viemme kaupassa valmistettavien tuotteiden maustamisen yhdessä aivan toiselle tasolle. Poppamiehen Marko Suksi on suunnitellut savustettaviin tuotteisiin mausteet ja maustekokonaisuudet, joita kehitämme jatkuvasti vielä eteenpäin. Mukana kehitystyössä on ollut myös palvelutiskeistämme vastaava Iiro Laitinen, joten saimme yhteistyön myötä myös uudenlaista osaamista kaupan omalle väelle”, Vainikainen kertoo.

Perinteisesti suurissa savustamoissa käytetään savustusmateriaalina leppälastua, mutta K-Citymarket Turtolassa savustimiin on valittu omenalastua. Omenalastu tuottaa hieman leppää miedompaa makua.

Kana- ja savustustuotteiden lisäksi Turtola Kitchenistä saa myös roomalaista palapizzaa. Il Mulino -konseptissa taikina valmistetaan kaupassa itse, ja täytevaihtoehdot suunnitellaan kaupassa asiakastoiveiden perusteella. Turtola Kitchenin valikoimassa pysyvät uusien tuotteiden lisäksi myös vanhat suosikit, eli Sushi Take -sushit, kiinalainen ruoka Golden Unicornista sekä kaupan oman kotikeittiön tuotteet.

Uusi, moderni ilme myös käyttötavaraosastoilla

Myös kaikki K-Citymarket Turtolan käyttötavaraosastot on uudistettu uuteen, moderniin ilmeeseen. Myös käyttötavaran puolella on panostettu laajoihin valikoimiin, ostamisen helppouteen ja kauppamiljööseen.

”Erityisesti kauneusosastomme on saanut paljon lisää tilaa ja uusia tuotteita valikoimiin. Pukeutumisen osastomme on uudistuksen jälkeen laaja kokonaisuus, josta löytyy vaatteet ja jalkineet koko perheelle, helposti ja vaivattomasti”, kertoo tavaratalojohtaja Karita Syrjälä.

Asiakkaan ostamista helpottamaan valittuja käyttötavaraosastoja on sijoiteltu remontin myötä lähemmäs elintarvikeosastoja.

”Esimerkiksi kodintarvikeosastomme sijaitsee nyt elintarvikkeen kyljessä, joten sopivat tuotteet ruoanvalmistukseen ja kattaukseen löytyvät kätevästi. Myös lapsille meiltä löytyy upea kokonaisuus, johon kuuluvat lasten ruoat, hoitotarvikkeet, vaipat sekä laaja leluosasto. Kokonaisuus on laaja niin pinta-alaisesti kuin valikoimallisestikin mitattuna.  Tällä kokonaisuudella haluamme palvella lapsiperheitä entistä paremmin sekä vaivattomammin”, Syrjälä kuvailee.

Takaisin ylös