Pieni suuri teko: K-kauppias Kimmo rakensi kaikille avoimen frisbeegolf-radan ja työllisti 13-vuotiaan yrittäjän

Hämeenlinnalaisen Visamäen K-Marketin kauppias Kimmo Itäaho kyllästyi tuijottelemaan kauppansa vieressä sijaitsevaa tyhjää tonttia. Kahdeksan K-kauppiaan yhteistyönä joutomaalle nousi kaikkien vapaassa käytössä oleva frisbeegolf-rata. Puttiparkin kunnossapidosta vastaa 13-vuotias 4H-yrittäjä.

K-Market Visamäen vieressä sijaitsevalle Keskon omistamalle tontille on kaavoitettu kylmäasema, jota ei kuitenkaan ole vuosien saatossa kuulunut. Kauppias Kimmo Itäaho keksi ottaa tontin hyötykäyttöön ja ilostuttaa alueen asukkaiden arkea.

– Ryhdyin miettimään, voisiko tontille kehittää jotakin järkevää. Idea frisbeegolf-radasta lähti siitä, että oma poikani harrastaa lajia. Kyseessä on helposti lähestyttävä koko perheen harrastus, joka on hyvässä nosteessa, Itäaho kertoo.

Kauppias kääntyi Keskon puoleen ja sai luvan lähteä edistämään projektia. Yhteistyökumppaniksi Itäaho sai seitsemän muuta alueen K-kauppiasta.

– Päätin, että radan minä rakennan joka tapauksessa. Halusin kuitenkin haastaa myös omat kauppiaskollegani mukaan ja sain meitä lopulta kokoon yhteensä kahdeksan K-kauppiaan porukan, Itäaho kiittelee. Mukana olevat kaupat on listattu kentän kupeeseen pystytetyllä mainostaululla.

Katso video: 

Toukokuun puolivälissä avattu rata on otettu erittäin positiivisesti vastaan. Kaikkien halukkaiden käytössä olevalta puttiparkilta löytyy kolme koria, joiden ympärillä on useita eri heittopaikkoja. Myös tontin maastonmuotoja kumpareineen on hyödynnetty. Radan suunnittelusta vastasi nokialainen yritys Prodiscus.

– Rata sopii niin pro-heittäjille kuin vaikkapa perheille yhteiseen kesäpäivän viettoon. Keskon kanssa on sovittu, että pelipaikka voi toimia tontilla toistaiseksi. Ratahan on siitä helposti siirreltävissä, jos tontille tulee muuta käyttöä, kauppias kertoo.

Kentän kunnossapidosta vastaa paikallinen 13-vuotias 4H-yrittäjä Kimi Laine, jonka ilmoituksen kauppias löysi oman kauppansa ilmoitustaululta. – Kimi oli jättänyt taululle lapun, jossa kertoi tekevänsä erilaisia pieniä ruohonleikkuuhommia. Ensimmäiseen niittoon meni aikaa yhdeksän tuntia, eli ihan pienestä hommasta ei olekaan kyse. On todella hienoa, että saimme Kimin kaltaisen nuoren hoitamaan kentän kunnossapitoa, Itäaho kehuu.

– Leikkaan nurmikkoa ja ylläpidän tätä nurmialuetta. Tiedän tasan tarkkaan alueen, joka minun pitää leikata, ja milloin. Käyn itsekin frisbeegolfaamassa joka viikko, tai melkein joka päivä, Laine kertoo.

Kauppias Itäaho iloitsee myös siitä innosta, jolla alueen muut K-kauppiaat lähtivät yli ketju- ja toimialarajojen mukaan puttiparkkihankkeeseen. Hän kertoo ideoineensa aiemminkin vastaavaa kauppiaiden välistä yhteistyötä esimerkiksi mahdollisen pientuottajatapaamisen muodossa.

– Pidän tärkeänä, että me K-kauppiaat olemme asiakkaidemme arjessa mukana muutenkin kuin vain ruokaa myymällä. Kauppa voi olla merkittävässä roolissa, kun me rakennamme yhteisöllisyyttä tänne ihmisten keskelle. Toivottavasti tämän hankkeen innoittamana löytäisimme kauppiaskollegoidemme kesken jatkossa myös uusia yhteistyön muotoja!

Kimmo Itäaho toimii Visamäen, Karhitien ja Nuppolan K-Marketien kauppiaana Hämeenlinnassa. Hän on toiminut kauppiaana vuodesta 2017 lähtien. Visamäen puttiparkkihankkeessa ovat mukana Itäahon lisäksi K-kauppiaat Sirpa Rautiainen (K-Market Sampo), Jani Kesti (K-Market Käikälä), Miro Parjanen (K-Supermarket Hattula), Janne ja Jenni Enqvist (K-Rauta Hämeenlinna), Mervi Kivistö (K-Supermarket Hätilä), Jari Väisänen (K-Citymarket Hämeenlinna Tiiriö) ja Eemeli Aaltonen (K-Citymarket Hämeenlinna Hämeensaari).


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös