Keskon autotoimialan yt-neuvotteluissa päätös

KESKO SIJOITTAJAUUTINEN 30.6.2021 KLO 14.00  Toukokuussa alkaneiden yt-neuvottelujen tavoitteena oli toiminnan tehostaminen, kannattavuuden parantaminen sekä myynnin kasvattaminen. Neuvotteluiden piirissä oli koko Keskon autoliiketoiminnan henkilökunta, noin 1 360 henkilöä. Neuvotteluiden tuloksena autotoimialalta vähennetään tässä vaiheessa 130 työpaikkaa.

Yhteistoimintaneuvotteluilla pyrittiin löytämään ratkaisu, jolla olisi pienin mahdollinen henkilöstövaikutus. Neuvottelujen arvioitiin johtavan enintään 280 henkilötyövuoden vähenemiseen. Automyyjien osalta neuvotteluissa ei keskusteltu töiden vähentämisestä.

Neuvottelujen tuloksena työtehtäviä päättyy tässä vaiheessa yhteensä 130, joista 85 irtisanomisten kautta. Irtisanottavien määrää pienentävät mm. siirtymiset uusiin työtehtäviin, määräaikaisten työsuhteiden päättymiset sekä eläköitymiset.

”Autokauppa on murroksessa globaalilla tasolla. Menestyäksemme jatkossa meidän on tehostettava toimintaamme, vauhditettava toimialan digitalisaatiota ja parannettava asiakaskokemustamme. Päätökset, joihin liittyy henkilöstövähennyksiä, ovat aina vaikeita. Nyt tehdyt järjestelyt mahdollistavat kuitenkin Keskon autotoimialan menestyksen tulevaisuudessa”, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen.

Keskon autoliiketoiminnan henkilöstömäärän ennakoidaan vähentyvän edelleen seuraavien 18 kuukauden aikana enintään noin 150 henkilötyövuodella toimintojen automatisoinnin ja digitalisoinnin sekä prosessien kehittämisen myötä. Pyrkimyksenä on, että mahdollisimman moni työllistyisi uudestaan yhtiön automyynnissä tai muissa liiketoiminnoissa.

Lisätietoja:
Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen
Haastattelupyynnöt: K-ryhmän mediapäivystys, p. 010 53 50200,
viestinta@kesko.fi

K Auto Oy toimii Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA- Porsche ja Bentley-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K Auto Oy toimii myös MANkuormaautojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN ja Neoplanlinjaautojen maahantuojana Suomessa. K-Auto kehittää myös monikanavaisia autoalan palveluja. www.k-auto.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys  (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös