K-ryhmä laskee koronaviruksen kotitestien hinnan 4,95 euroon – testit myynnissä jatkossa kaikissa K-ruokakaupoissa

Koronan kotitestien myynti K-ryhmässä on yli kymmenkertaistunut alkusyksystä. Viimeisen kahden viikon aikana myynti on kasvanut 190 %. K-ryhmä on laskenut kotitestien hinnan tänään tiistaina 21. joulukuuta 4,95 euroon ja tuo ne vuodenvaihteen jälkeen jokaisen K-ruokakaupan valikoimaan.

”Olemme laskeneet koronan kotitestien hinnat 4,95 euroon tänään tiistaina 21. joulukuuta alkaen. Tuomme testit myös jatkossa K-Citymarketien lisäksi myös kaikkien K-Supermarketien ja K-Marketien valikoimaan. Vuodenvaihteen jälkeen koronan kotitestejä saa n. 1200 K-ruokakaupasta Hangosta Nuorgamiin. Suuri osa suomalaista asuu noin parin kilometrin sisällä K-ruokakaupasta, joten testit tulevat jatkossa huomattavasti useamman suomalaisen saataville”, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupan johtaja Harri Hovi kertoo.

Jos ministeri Saarikon ehdottama kotitestien arvonlisäveroalennus toteutuu, on K-ryhmällä nopea valmius laskea testien hintaa entisestään.

”Kotitestien nollaveroehdotus on hyvä avaus. Olemme ehdottomasti mukana ja laskemme sentilleen hintaa alvin osuudella, jos ehdotus toteutuu”, Hovi sanoo.

Testit ovat kuuluneet valikoimiin kaikissa 81 K-Citymarketissa sekä niissä K-Supermarket- ja K-Market-kaupoissa, jotka ovat päättäneet sen valikoimiinsa ottaa.

”Asiakastarpeiden täyttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla on tärkeää, että kotitestejä saa jatkossa laajasti K-ruokakaupoista. Kun testit tulivat markkinoille, liikkeelle lähdettiin varovaisesti ja tunnustellen, kuinka kuluttajat ottavat tuotteen vastaan. Olemme myös varmistaneet, että kaikille testiä myyville kaupoille on varmasti ensimmäisen tilauksen yhteydessä toimitettu kuluttajia ohjeistava painettu myymälämateriaali, jossa ohjataan kuluttajia tutustumaan myös viralliseen THL:n koronakotitestiohjeistukseen”, Hovi kertoo.

Myynninkasvusta huolimatta koronan kotitestien saatavuus oli pitkään hyvä ja niiden myynninkasvuun on pyritty varautumaan. Kuluneen viikon aikana myynninkasvu on ollut kuitenkin niin kovaa, että paikallisia tuotepuutteita saattaa tällä hetkellä esiintyä.

”Tällä hetkellä käytännössä kaikki Keskon varastolle tulevat kotitestit kulkevat kauppoihin ensimmäisissä mahdollisissa kuljetuksissa. Toimituksia Keskon varastolle ja sieltä edelleen kauppoihin tehdään säännöllisesti. Nyt on pandemian aikana ensimmäinen kerta, kun kotitestien myynninkasvu on niin kovaa, että hetkellisiä tuotepuutteita on esiintynyt. Läpikäymme testien myyjien kanssa menekkimuutosten tilannetta päivittäin ja yhdessä pyrimme reagoimaan kasvavaan kysyntään mahdollisimman hyvin”, Hovi sanoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös