Kesko julkaisee vihreän rahoituksen viitekehyksen

Kesko on perustanut vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) vihreiden lainainstrumenttien liikkeeseenlaskua varten integroidakseen kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteensa entistä vahvemmin rahoitukseensa.

Vihreän rahoituksen viitekehyksen tarkoituksena on tukea vihreiden joukkovelkakirjojen ja lainojen liikkeeseenlaskua pääomien kohdentamiseksi investointeihin, jotka edistävät Keskon ympäristötavoitteita ilmastoon ja luontoon kohdistuvien haittojen minimoimiseksi. Vihreän rahoituksen viitekehys on luonnollinen askel näiden tavoitteiden edistämiseksi vihreiden hankkeiden kautta, kuten investointeihin vihreisiin ja energiatehokkaisiin rakennuksiin, tuuli- ja aurinkovoimaan sekä päästöttömään liikenteeseen.

“Kestävyys on Keskon strategian keskiössä. Sitoutumisemme kestävyyteen näkyy pitkäaikaisessa työssämme ja kansainvälisinä tunnustuksina. Vuonna 2023 sitouduimme NetZero Standardiin ja pyrimme vähentämään päästöjä nettonollaan koko arvoketjussamme vuoteen 2050 mennessä. Vihreän rahoituksen viitekehys tukee meitä tässä työssä”, sanoo talous- ja rahoitusjohtaja, Anu Hämäläinen.

Kesko on perustanut vihreän rahoituksen toimikunnan arvioimaan ja valitsemaan viitekehyksen mukaisia vihreitä hankkeita sekä kohdentamaan pääomia tällaisiin hankkeisiin. Kesko tulee julkaisemaan vuosittain raportin (Green Finance Report), joka sisältää selvityksen varojen kohdentamisesta ja toteutettujen vihreiden hankkeiden ympäristövaikutuksista.

Keskon vihreän rahoituksen viitekehys on saanut riippumattoman ulkopuolisen arvion Sustainalyticsilta, mikä vahvistaa sen luotettavuuden, vaikuttavuuden ja yhteensopivuuden ICMA- ja LMA/APLMA/LSTA -periaatteiden kanssa. Danske Bank on toiminut neuvonantajana viitekehyksen laatimisessa. Vihreän rahoituksen viitekehys on tämän tiedotteen liitteenä ja saatavilla myös osoitteessa https://www.kesko.fi/vihrea-rahoitus.

Lisätietoja:
Anu Hämäläinen, talous- ja rahoitusjohtaja, CFO, puh. 0105 323 713,
Hanna Jaakkola, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 0105 323 540.

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi 

Takaisin ylös