Kesko ostaa teknisen tukkukaupan yrityksen Elektroskandia Norgen Rexeliltä Norjassa

Keskon tytäryhtiö Onninen on sopinut ostavansa Rexel Groupin tytäryhtiön Elektroskandia Norge AS:n. Kauppa vahvistaa Onnisen asemaa Norjan teknisessä tukkukaupassa ja tekee siitä yhä merkittävämmän toimijan vihreän siirtymän edistämisessä. 

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjois-Euroopassa, jossa se on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtavia toimijoita. Keskon liiketoiminta Norjassa koostuu rautakaupan Byggmakker-ketjusta sekä Onnisen teknisestä tukkukaupasta. Nyt ostettava Elektroskandia Norge täydentää Onnisen liiketoimintaa kaikissa sen nykyisissä asiakassegmenteissä ja laajentaa Onnisen tarjontaa kasvavalla energiainfrastruktuurialueella.

Elektroskandia Norge AS on Norjan merkittävimpiä sähkötuotteiden jakelijoita ja sen liikevaihto oli noin 250 miljoonaa euroa viime vuonna. Yhtiöllä on yhdeksän myymälää ja neljä toimipistettä eri puolilla maata, sekä pitkälle automatisoitu jakelukeskus lähellä Osloa. Yhtiö työllistää noin 270 ammattilaista, jotka palvelevat asiakkaita sähkötuotteiden teknisessä kaupassa. Suuri osa myynnistä tulee digitaalisista kanavista.

"Elektroskandia Norge sopii loistavasti osaksi Onnisen Norjan toimintoja. Yrityskauppa vahvistaa entisestään Onnisen roolia vihreän siirtymän edistämisessä ja mahdollistaa merkittävät synergiaedut. Jatkamme Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvustrategian toteuttamista ja haemme jatkossakin kasvua Pohjois-Euroopassa sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta”, toteaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

“Kesko on nykyään yksi merkittävimmistä toimijoista rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Norjassa, joka on Pohjois-Euroopan vahvimpia markkinoita. Tänään julkistetun kaupan jälkeen Keskon myynti Norjassa nousee lähes 1,5 miljardiin euroon," sanoo Rauhala.

Kaupan toteutuminen edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lisätietoja:
Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi


Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi

Takaisin ylös