Kesko on toteuttanut Elektroskandia Norge AS:n yritysoston

Keskon tytäryhtiö Onninen on toteuttanut norjalaisen teknisen tukkukaupan yrityksen Elektroskandia Norge AS:n yritysoston. Kauppa vahvistaa Onnisen asemaa Norjan teknisessä tukkukaupassa ja tekee siitä yhä merkittävämmän toimijan vihreän siirtymän edistämisessä. Yritysosto täydentää Onnisen liiketoimintaa kaikissa sen nykyisissä asiakassegmenteissä ja laajentaa sen tarjontaa kasvavalla energiainfrastruktuurialueella Norjassa.

Kesko kertoi ostavansa Elektroskandia Norge AS:n 30.1.2023 julkaistussa sijoittajauutisessa. Norjan kilpailuviranomainen ilmoitti hyväksyvänsä yrityskaupan 17.2.2023. Lupaan ei sisältynyt ehtoja.

Kaupassa Keskolle siirtyvät Elektroskandia Norgen yhdeksän myymälää ja neljä toimipistettä eri puolilla maata, pitkälle automatisoitu jakelukeskus lähellä Osloa sekä noin 270 työntekijää. Elektroskandia Norge on erikoistunut palvelemaan asiakkaita sähkötuotteiden teknisessä kaupassa ja suuri osa sen myynnistä tulee digitaalisista kanavista.

Keskon strateginen tavoite rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla on kannattavuuden parantaminen ja markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa. Norjassa Keskon liiketoiminta koostuu Byggmakker-ketjusta, joka on maan johtavia rautakauppatoimijoita, sekä Onnisen teknisestä tukkukaupasta. Nyt toteutuneen kaupan jälkeen Keskon myynti Norjassa nousee lähes 1,5 miljardiin euroon.

Lisätietoja:
Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi


Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös