Kesko keskittää Ruotsin rautakaupan toiminnot K-Bygg-ketjuun

Kesko keskittää rautakaupan liiketoimintonsa Ruotsissa K-Bygg-ketjuun ja keskittyy jatkossa palvelemaan yhä vahvemmin rakentamisen ammattilaisia kuluttaja-asiakkaiden lisäksi. K-Rauta-myymälät Ruotsissa tullaan joko muuttamaan K-Bygg-myymälöiksi tai sulkemaan. Ruotsin rautakauppatoiminnot keskitetään yhdelle brändille vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kesko on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtavia toimijoita Pohjois-Euroopassa. Ruotsin rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sillä on vahva jalansija ja pitkä historia. Nykyisin Keskon liiketoiminta Ruotsissa koostuu kahdesta rautakauppaketjusta eli K-Byggistä ja K-Raudasta sekä teknisestä tukkukaupasta.  

Jatkossa Kesko keskittyy Ruotsin rautakaupassa palvelemaan sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaita K-Bygg-ketjun myymälöissä. K-Bygg on hyvin menestyvä valtakunnallinen rautakauppaketju, ja sillä on tällä hetkellä 51 myymälää eri puolilla maata. Nykyiset 16 K-Rauta-myymälää Ruotsissa tullaan joko muuttamaan K-Bygg-myymälöiksi tai sulkemaan.

Teknisessä tukkukaupassa Kesko jatkaa toimintaansa Onninen-brändillä kuten tähänkin asti.

“Keskolla on Pohjois-Eurooppaan keskittyvä kasvustrategia. Ruotsissa haluamme kasvattaa K-Bygg-ketjun liiketoimintaa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Keskittyminen vahvemmin rakentamisen ammattilaisten markkinaan ja siihen investoiminen on strateginen valinta, joka parantaa tehokkuutta ja kannattavuutta ja luo siten edellytykset tulevalle kasvulle ja menestykselle”, toteaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Ruotsin rautakaupan toimintojen keskittäminen K-Bygg-ketjuun tapahtuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tietoa Keskon toiminnoista Ruotsissa:

Keskon myynti Ruotsissa 2022:

K-Bygg: 382 milj. euroa

K-Rauta: 190 milj. euroa

Tekninen tukkukauppa: 156 milj. euroa

Rautakauppojen lukumäärä:

K-Bygg: 51

K-Rauta: 16

B2B-myynnin osuus rautakaupoissa:

K-Bygg: 79 %

K-Rauta: 38 %

Lisätietoja:

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan viestintäjohtaja Paula Niemistö, puh. 040 7070 121, paula.niemisto@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU

Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia kaupan alan toimijoita ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

Takaisin ylös