Kesko ostaa ammattirakentajia palvelevan Kungälvs Trävaruaktiebolagin Ruotsissa

Kungälvs Trävaruaktiebolagin osto vahvistaa Keskon asemaa Ruotsin rautakauppamarkkinassa Göteborgin alueella.

Kungälvs Trävaruaktiebolagin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 32,6 miljoonaa euroa ja sillä on neljä myymälää Göteborgin alueella. Yhtiöllä on noin 80 työntekijää, jotka ovat erikoistuneet yritysasiakkaiden palveluun.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjois-Euroopassa, jossa se on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtava toimija. Ruotsissa toimivat rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä infra-asiakkaisiin keskittyvä Onnisen tekninen tukkukauppa. Rautakaupassa K-Rauta keskittyy pääosin kuluttaja-asiakkaiden palvelemiseen 17 myymälällä ja verkkokaupalla. Vastaavasti 42 K-Bygg myymälää palvelee ammattiasiakkaita.

”Jatkamme edelleen rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvustrategiamme toteutusta ja haemme kasvua sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla Pohjois-Euroopassa. Myös Ruotsin markkina tarjoaa meille edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia”, sanoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Kaupan toteutuminen edellyttää paikallisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lisätietoja:

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös