Dow Jones listasi Keskon maailman johtavien kestävän kehityksen yritysten joukkoon

Kesko on valittu mukaan arvostettuun Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin DJSI World. Keskossa arvioinnin kohteena olivat muun muassa läpinäkyvät toimitusketjut ja kestävät valikoimat, henkilöstövastuullisuus sekä uusina osa-alueina biodiversiteetti ja ruokahävikki.

”Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit ovat tärkeimpiä lähteitä, joiden avulla sijoittajat voivat arvioida yritysten vastuullisen toiminnan tasoa. Keskossa vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillintä ovat vahvasti strategian ytimessä ja teemme vastuullisuustyötä pitkäjänteisesti. Tavoitteemme on olla hiilineutraali K-ryhmä vuonna 2025 ja vähentää oman toimintamme ja kuljetustemme päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä. Kannustamme myös tavarantoimittajiamme, koko toimitusketjuamme ja asiakkaitamme päästöjen vähennystoimiin”,sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Dow Jonesiin pääsee kunkin toimialan maailman parhaimmisto

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit tarjoavat vastuullisesta sijoittamisesta ja kestävästä kuluttamisesta kiinnostuneille puolueettoman lähteen arvioida yritysten vastuullisuustavoitteiden ja -työn tasoa.

Yritykset valitaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin vastuulliseen sijoittamiseen keskittyvän S&P Globalin tekemän laajan ja riippumattoman vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arviointiin kutsuttiin tänä vuonna yli 10 700 pörssiyritystä. DJSI World -indeksiin valitaan kunkin toimialan 10 prosentin parhaimmisto.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksien vastuullisuusarvioinnissa Kesko sai toimialansa parhaat kokonaispisteet muun muassa osioista, joissa tarkasteltiin ilmastotavoitteita, energiatehokkuutta, päästöjä, pakkauslinjausta, ihmisoikeusarviointia ja hallinnointiperiaatteita.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä DJSI World ovat Suomesta tänä vuonna mukana Keskon lisäksi Neste, UPM-Kymmene, Valmet ja Wärtsilä.

Päivittäistavarakaupan alalta DJSI World -indeksissä ovat Euroopasta mukana Keskon lisäksi Ahold, Carrefour ja Metro. Aasiasta kärkisijoille nousivat CP All Public Company ja President Chain Store.

Lisätietoja:
Vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio, Kesko, puh. +358 1053 23712, riikka.joukio@kesko.fi
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi

https://www.spglobal.com/esg/csa/

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi 

Takaisin ylös