Markkinaoikeus kielsi Keskon ja Heinon Tukun yrityskaupan

Markkinaoikeus on tänään antanut päätöksen koskien Keskon ja Heinon Tukun yrityskauppaa. Päätöksellään markkinaoikeus asettui kielteiselle kannalle yrityskauppaa koskien.

”Olisimme luonnollisesti toivoneet ratkaisun olevan toinen. Perehdymme nyt markkinaoikeuden päätökseen sekä sen perusteluihin ja päätämme jatkammeko prosessia osaltamme. Markkinaoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen”, Keskon päivittäistavarakaupan johtaja Ari Akseli toteaa.

Kesko kertoi toukokuussa 2019 ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Foodservice-liiketoiminnan kehittäminen on keskeisessä roolissa Keskon päivittäistavaratoimialan strategiassa.

Lisätietoja:

Lasse Luukkainen, lakiasiainjohtaja, puh. 010 532 2818
Ari Akseli, toimialajohtaja, päivittäistavarakauppa, puh. 010 532 3490
Hanna Jaakkola, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 010 532 3540
K-ryhmän viestinnän päivystys (ma-pe 8-16), puh. 010 535 0200, viestinta@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös