Kesko on toteuttanut norjalaisen rautakauppayhtiö Carlsen Fritzøe Handelin oston

Kesko Oyj:n tytäryhtiö Byggmakker Handel AS on toteuttanut Carlsen Fritzøe Handel AS:n oston. Ostettujen toimintojen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 201 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 13,3 miljoonaa euroa (ilman IFRS 16-vaikutusta). Osakekauppana toteutetun yritysoston velaton kauppahinta on noin 144 milj. euroa. Yritysostolla Kesko vahvistaa asemaansa Oslonvuonon alueella, jossa Carlsen Fritzøe Handelin 25 myymälän verkosto täydentää erinomaisesti Keskon nykyistä Byggmakker-verkostoa.

Keskolle kaupassa siirtyvät Carlsen Fritzøe Handel:n 25 myymälää, erillinen jakelukeskus Etelä-Norjassa sekä yhteensä noin 460 työntekijää. Yhtiön asiakaskunta koostuu pääasiassa pienistä ja keskisuurista rakennusyrityksistä, urakoitsijoista ja kuluttajista, ja sillä on vahva jalansija vakailla remontoimisen markkinoilla.

Keskon strateginen tavoite rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla on kannattavuuden parantaminen ja markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa. Norjassa toimialaan kuuluu maan johtaviin rautakauppaketjuihin lukeutuva Byggmakker sekä Onnisen tekninen tukkukauppa. Carlsen Fritzøe Handel:n osto on neljäs yritysosto, jonka Kesko on tehnyt kasvustrategiansa mukaisesti Norjassa viimeisten kahden vuoden aikana kiihdyttääkseen kasvuaan ja vahvistaakseen asemaansa Norjan rautakaupassa.

Kesko Oyj on 8.7.2020 kertonut lehdistötiedotteella ostavansa rautakauppayhtiö Carlsen Fritzøe Handel AS:n. Norjan kilpailuviranomainen ilmoitti 21.7.2020 hyväksyvänsä yrityskaupan. Lupaan ei sisältynyt ehtoja.

Lisätietoja:

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi 

Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi

 

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös