Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Ruotsissa: Osti ammattirakentajia palvelevat Bygg & Interiör -rautakaupat

Bygg & Interiör -yhtiöiden osto täydentää Keskon kasvavaa ammattirakentajille suunnattua K-Bygg-ketjua Mälarin laakson alueella.

Kesko on tänään ostanut ruotsalaiset Bygg & Interiör -rautakauppayhtiöt Katrineholm Fastighets AB:lta. Yrityskaupan myötä Keskon omistukseen siirtyy kolme myymälää, jotka tällä hetkellä operoivat Katrineholmissa, Flenissä ja Vingåkerissa Woody-brändin alla. Yhtiöllä on noin 50 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa yritysasiakkaita. Ostettavien toimintojen liikevaihto oli viime tilikaudella 13,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,9 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Keskon strateginen tavoite rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla on kannattavuuden parantaminen ja markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa. Ruotsissa toimialaan kuuluu rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä Onnisen tekninen tukkukauppa, joka keskittyy kasvavaan infrarakentamisen liiketoimintaan. Rautakauppaliiketoiminnoista K-Rauta keskittyy pääosin kuluttajien palveluun 17 myymälässä ja verkkokaupassa. Kasvavaa ammattirakentajien asiakassegmenttiä palvelee 34 K-Bygg myymälää, joihin myös ostetut liiketoiminnot liitetään.

”Bygg & Interiör täydentää erinomaisesti rautakauppatoimintojamme ja vahvistaa edelleen markkina-asemaamme Ruotsissa, jossa olemme pystyneet parantamaan kannattavuuttamme merkittävästi. Tulemme jatkamaan rautakaupan ja teknisen tukkukaupan kehittämistä Ruotsissa, joka on meille tärkeä kasvualue myös tulevaisuudessa,” toteaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimijoita, ja sillä on toimintaa kahdeksassa maassa. Vuonna 2019 rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan pro forma vähittäismyynti Pohjois-Euroopassa oli yhteensä 4,9 miljardia euroa. Keskon Ruotsin-toimintojen pro forma vähittäismyynti vuonna 2019 oli yhteensä 477 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh.
010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi

 

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös